Aktywne Wpisy
Kam_sekwaw +2761
Salido +189
Minął 10. (z 73) dzień wakacji.
15 utonięć w 2 dni
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 10 wypadków śmiertelnych w których zginęło 12 osób.
57
15 utonięć w 2 dni
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 10 wypadków śmiertelnych w których zginęło 12 osób.
57
#bekazprawakow #bekazkatoli #neuropa #bekazlibka #polityka
@gris123:
To nie są cele, które sam sobie wyznaczyłeś i osiągnąłeś zakładając kondoma. To nie jest cel prokreacji.
@CocoJamboolin:
Uwielbiam takie #!$%@? odpowiedzi xD. Lepiej być smutnym niż debilem.
To, że podjęłaś taka a nie inną decyzję nie czyni Cię panem i władcą czyjegoś życia i możesz się zaklinać, że to są komórki itd, ale jak mi wyznaczysz obiektywną granicę kiedy zarodek staje się człowiekiem to wyślij patent
Próbuj relatywizować sobie dalej, że jak postawisz "granice" na np. 12 tygodniu to nie jest to człowiek tylko płód, zarodek, zlepek komórek prowadzący do człowieka
To przytoczę jaśniej. Tu są trzy osoby, a w aborcji na życzenie tylko licytujesz czasową granicę do kiedy można kogoś usunąć. Dlaczego więc nie ustawić tego np. na do 2 lat po urodzeniu?
Nie wiem, czytać ze zrozumieniem nie potrafisz? Mówię: osoba. Gdzieś użyłem słowa "człowiek"? Możesz zacytować? Dwumiesięczny płód jest świadomy? Czuje ból? Ma jakieś doświadczenia? Cokolwiek z tego?
Bo nie wiem, to świadoma
Zajebista moralność i argument, nie ma co XD
Wiem, że merytoryczna dyskusja jest trudna, ale nie stosuj fałszywego tropu, bo nie o to tu chodzi ;DDDDDD
O ja #!$%@? XDDDDDD
Czekaj, to 50latka można bardziej zabić niż 70latka bo ma mniej za sobą czy co? XDDDDD
@gris123:
#!$%@?łem całą moją wypowiedź, ale ktoś napisał komentarz i nie mogłem edytować. Chciałem użyć słowa "seks" zamiast prokreacja.
Co nie zmienia podstawowej tezy - jego celem jest prokreacja.
Zdrowe dziecko rosnące w brzuchu kobiety nie ma dla ciebie żadnych praw i może być zabite bo nie czuje bólu i nie ma doświadczen życiowych w przeciwieństwie do 2 letniego dziecka. To właśnie powiedziałeś XD
@CocoJamboolin: a do czego innego niby? Orgazm to tylko pozostałość po naszych przodkach u samic których orgazm wywoływał owulacje, z biologicznego punktu widzenia seks służy właśnie tylko do prokreacji, reszta to skutki uboczne