Aktywne Wpisy
Goronco +31
Dostałem wypowiedzenie XDDD
JA P------E. Zajmuję się w projekcie WSZYSTKIM. 90% tematów kończy się na mnie, bo na wszystko jestem w stanie odpowiedzieć/wspomóc/czasem nawet podjąć decyzję. Wypowiedzenie bo mam za duże wynagrodzenie i w celu zmniejszania kosztów XDDD
Podpisałem za porozumieniem stron, do końca października.
Daje projektowi czas maksymalnie do końca roku i upadnie, bo CAŁA jego waga spoczywala na moich barkach. Czy właściwie teraz już garbie.
#pracbaza #korposwiat
JA P------E. Zajmuję się w projekcie WSZYSTKIM. 90% tematów kończy się na mnie, bo na wszystko jestem w stanie odpowiedzieć/wspomóc/czasem nawet podjąć decyzję. Wypowiedzenie bo mam za duże wynagrodzenie i w celu zmniejszania kosztów XDDD
Podpisałem za porozumieniem stron, do końca października.
Daje projektowi czas maksymalnie do końca roku i upadnie, bo CAŁA jego waga spoczywala na moich barkach. Czy właściwie teraz już garbie.
#pracbaza #korposwiat
Davvs +453
1. Stojak utrzymuje motocykl w nieprawidłowej pozycji - mocowanie na stojaku nie ustawia motocykla w osi pionowej, co prócz kiepskiego efektu wizualnego również ułatwia przewracanie się zabawki.
2. Nie da się obracać tylnym kołem, gdy motocykl jest w stojaku (w rzeczywistości, w prawdziwym motocyklu na prawdziwym stojaku, oczywiście da się), co wtedy skutecznie uniemożliwia zabawę najfajniejszą częścią tego zestawu (i chyba tą, która wpisuje ten zestaw w kategorię "Technic"), czyli obracaniem wałem silnika i obserwowaniem pracy tłoków i przełożeń skrzyni biegów.
3. Zastosowano za długi łańcuch; trzeba odjąć 2 ogniwa od fabrycznych zaleceń, żeby łańcuch nie wyglądał jak rozciągnięty poza granice używalności i nadający się na śmietnik, a na domiar złego w takiej rozciągniętej wersji został ukazany na opakowaniu zestawu.
4. Chyba pożałowano klocków na końcówki wydechu - zrobili kawałek kolektora przy silniku, a dalej to po prostu naklejki.
5. Motocykl nie ma kanapy.
6. Motocykl nie ma podnóżków dla kierowcy.
7. Błotnik nad tylnym kołem jest niewymiarowy i obejmuje swoją szerokością jedynie połowę szerokości koła.
8. Nie ma zacisków hamulcowych.
9. Nie ma tylnego światła.
Jeżeli też składaliście ten zestaw, też macie takie problemy z tym stojakiem?
Komentarz usunięty przez autora
Jak masz pomysły to popraw coś, zobaczymy czy się spodoba czy nie.
@Grandmaster23: większych bzdur dawno nie czytałem.
@Qullion: nie sądzę, aby zaprojektowanie stojaka z dodatkowym klockiem, żeby motocykl się nie przewracał oraz dodanie dwóch pinów jako podnóżki było oznaką "super dopracowania za 180 zł", a raczej zwykłego rozsądku i dbania o jakiś wizerunek marki.
Z podstawką jest taki problem, że się rozpada. U mnie motor stoi i nie przewraca się, ale tu mogli to zrobić lepiej.
U swoim zestawie odczepiłeś kawałki łańcuch i wygląda to kiepsko, nie wydaje mi się by w motorach łańcuch stał dęba na granicy wytrzymałości.
@Qullion: napięty łańcuch z tolerancją wygięcia wygląda właśnie tak dla większości tego typu motocykli. Tolerancję wygięcia określa producent motocykla i sprawdza się ją w różnych punktach łańcucha dociskając łańcuch w kierunku wahacza. W tym modelu Lego i po tych modyfikacjach, łańcuch daje się normalnie naciskać, więc jeszcze ma luz i właśnie teraz wygląda realistycznie.
To, co producent zestawu zaprezentował na opakowaniu, to jest kardynalny błąd w sztuce. To jakby pokazał model samochodu szosowego odwzorowujący postój na oponach z 0,5 bara ciśnienia, czyli prawie na felgach. Pamiętaj, że to jest model motocykla szosowego/torowego, a nie
To czego nie wziąłeś w swojej recenzji to to, że motocykl jest zbudowany z lego i do tego ze znanych elementów. W rzeczywistości żaden motocykl nie jest zbudowany ze znanych już elementów. Wróciłem do domu i zerknąłem na ten łańcuch. Zdjęcie jednej części łańcucha powoduje jego napięcie (jest za krótki, nie da się swobodnie połączyć), a co za
@Qullion: xD
Typie, masz powyżej zdjęcia, filmy, a Ty dalej brniesz w te swoje brednie. Twoja
Komentarz usunięty przez autora
Strzela, strzela, a jeszcze za jakiś czas odkryjesz, które elementy pękają. Sam składałem reklamacje do lego i dosłali mi 50 elementów za darmo, więc wiem co pęka, a co nie w skutek obciążeń i nawet zwykłego składania i rozkładania zestawu.
@Grandmaster23: Tobie trzeba wszystko powtarzać czy po prostu p------------z się dla zasady, a nie czytasz tego, co się do Ciebie pisze, bo trollujesz?