Wpis z mikrobloga

Hej, jak wygląda zarobek czy założenie wlasnej działaności, która opierałaby się o druk 3d? Jest popyt na takie coś w Polsce? Zainteresowałem się dopiero tematem, także chciałbym się więcej dowiedzieć, a tutaj chyba jest kilka osób, które sie na tym znaja:)
#druk3d
  • 5
@pawlakwypok: temat jest juz stary, z ulicy klientow nie znajdziesz. Musialbys robic jeszcze taniej niz tani drukarze lub ogarniac cos, czego nie robia inni. Imo rynek jest nasycony. Ja drukuje rzeczy do pracy ale to tylko przez przypadek ze akurat pewne rzeczy zaczęliśmy robic, a ja akurat kupilem drukarke i dzieki temu oszczedzamy czas na jezdzenie do podwykonawcow i czekanie na nich
@pawlakwypok: stricte o druk to raczej nie. ale gdybyś jeszcze projektował to może, ale wciąż ogromna konkurencja. opieranie całej swojej wypłaty o tą działalność to słaby pomysł, ale jako dodatkowe źródło dochodu lub pokrywanie wydatków na hobby jest spoko. ja tak robię, po drukuje parę rzeczy, a to filamenty się zwrócą i trochę drukarka
Hej, jak wygląda zarobek czy założenie wlasnej działaności, która opierałaby się o druk 3d? Jest popyt na takie coś w Polsce? Zainteresowałem się dopiero tematem, także chciałbym się więcej dowiedzieć, a tutaj chyba jest kilka osób, które sie na tym znaja:)

@pawlakwypok:

Jak postawisz mala farme 100 drukarek, to bedziesz mial na czym zarabiac :)