Wpis z mikrobloga

Od kilku dni uczę się programować w c++. Myślę, że za rok jeśli dotrwam będę miał już jakiegoś skilla. Wiecie może gdzie mogę, za darmo robić najprostsze programy? Jakieś najprostrze zadania? W późniejszym czasie mam zamiar zrobić prosty program, który przyda mi się w pracy. Do czego później mogę wykorzystać w pierwszym etapie swoją wiedzę? Wiem, że takim postem rzucam się na pożarcie, ale może znajdzie się uprzejmy miras
#naukaprogramowania #programowanie #java dla zasięgu
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Eleganckikapelusz: a nie lepiej jakieś udemy za 40 zł? Ja kupiłam z Javy 80 godzin na prawdę fajnego kursu i to pod koniec roku gdzie są promocje. :) Z c++ nie polecę udemy no nie znam, ale z tego co wiem to Zelent ma fajnie wytłumaczone na you tube podstawy c++, sama takich podstaw się trochę od niego uczyłam żeby załapać.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@czajqa: dlaczego? Moim zdaniem dobrze tłumaczy dla osoby z zerowym doświadczeniem, ale moge się mylić. Czy to jest merytorycznie niepoprawne czy coś innego jest nie tak?
  • Odpowiedz
Imho c++ jest najlepszym wyborem jeżeli chodzi o pierwszy język. Tak aby zrozumieć obiektowość i działanie języka. Później to już zależy od preferencji. Generalnie jeżeli chodzi o poziom wejścia na rynek IT to w cpp nie musisz znać mnóstwa frameworków... Python bez Django to jak bez ręki chyba że gdzieś w testach lub jako devops(tutaj też musisz znać mnóstwo innych technologii). Java bez jakiś kotlinow i innych Winiary to też bez sensu.
  • Odpowiedz