Wpis z mikrobloga

@Makavlani
@markov90

Mnie Pindera oststnio mocno wkurza. Raz, ze sie mocno podpala do Miszkina, chyba podlapal to od Salety - czuc taki brak szacunku ze wzgledu np na wiek. Nie lubie czegos takiego. Dwa, ze te jego ultraciekawe anegdotki to przygotowane pod scenaiursz odcinka opowiastki, ktore kiedy opowiada niby na spontanie, a tak naprawxe sobie je przygotowal, jest to mega cringe. Dziwne, ze na boks quizie nie byl taki do przodu i
@Wolodyjowski: No tak, w końcu nie kąsa się ręki, która Cię karmi, a potężny Bór to teraz Jego główny chlebodawca. Tak przypuszczam.
Co do wcześniejszej części wypowiedzi, również się zgadzam (bo trudno się nie zgodzić), że p. Janusz odnosi się w bardzo protekcjonalnym tonie do Miszkina. Myślę, że boli Go, że to Miszkin najczęściej miał słuszne prognozy, a nie On sam. Taki, wiecie, wjazd na ambicję. W końcu młokos utarł nosa
@Makavlani: @Wolodyjowski: Ja w ogóle nie interesuje się i nie czytam takich wypowiedzi, uważam że aj by wygrał jakby więcej pracował nad kondycją, głównie to jest bolączek ciężkich że po 6 rundach są wypompowani. Podoba mi się styl treningowy canelo, #!$%@? do upadłego a potem na walce 12 rund bez zmęczenia.

Zastanawia mnie tylko po co często trenuje w workach i tylko to wypaca, w zasadzie trochę poczytałem i to
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Makavlani: Powiem tak, Fury napewno jest w stanie wypunktowac Antka, Joshua może nie jest jakimś killerem, choć nadal ma pokaźną siłę ciosu, nie jest co prawda tak twardy jak Wilder ale lepiej radzi sobie w poldystansie. Ma świetne ciosy podbrodkowe. Jest też dość szybki na nogach co pokazała walka z Ruizem czy Pulevem i generalnie pod względem szybkości nie odstaje od Tysona, któremu tez zdarzalo się leżeć jak choćby z Cunnighamem.
@Makavlani: co do pozytywnych prognoz i przewidywan miszkina to zaczęło sie to niedawno. Jeszcze zponad pol roku temu mozna bylo obstawiac przeciwnie do miszkina i caly czas wchodzilo. Praktycznie pierwsza dobra prognoza to byla fury Wilder 2 gdzie wszyscy eksperci obstawiali Wildera. Ale mimo wszystko miszkin zawsze fajnie analizowal walki pod wzgledem technicznym a nie tylko frazesy typu ze ktos ma mocny cios albo jest szybki na nogach
@Meybah: To że jest cięższy nie koniecznie musi być zaletą. Masa Joshuy w głównej mierze to mięśnie, a mięśnie potrzebują więcej tlenu. Ale za to większa masa = większa siła ciosu (masa*przyspieszenie). Fury pewnie od początku ruszy na AJ jak na Wildera i będzie starał się zamykać Joshue na linach. Jednak AJ pokazał w ostatnich 2 walkach, że świetnie porusza się w ringu i ucieka od ciosów, ale też potrafi błyskawicznie
@wixon: IMO Fury zacznie na spokojnie, jaby z bezpiecznej odległości, podejrzewam że jakoś od 3 rundy będzie bardziej wchodzić w półdystans. Na pewno z Sugar Hillem już opracowują jakiś gameplan na "robotic" Joshuę.

Aczkolwiek nie umniejszając temu drugiemu - wydaje mi się, że będzie o wiele poważniejszym sprawdzianem od Wildera.
@Makavlani szczerze to moim zdaniem ciężko coś powiedzieć, z kim bardzo dobrym technicznie ostatnio walczył Fury? Po powrocie to raczej z nikim. Zobaczymy czy na tle porządnego Joshui będzie tak błyszczał jak z mocno dyskusyjnym Wilderem. Poza tym moim zdaniem szczęka Joshui jest dość niedoceniana. Od Ruiza dostał w solidnie skroń i go zamroczyło, potem lawina spod której się już nie wydostał, ale nie było to ciężkie KO, a na bombę np
@Makavlani: Joshua wygra z Furym? Stawiam colę zero, że go nawet nie draśnie. Fury go ośmieszy jak Kliczkę i nie potrzeba do tego tworzyć teorii z kosmosu dlaczego. Po prostu, Fury to geniusz i mówię to jako osoba, która go nie za bardzo lubi. Jedyny sposób, żeby z tym gościem wygrać, to wymodlić sobie sytuację, że ten podczas walki zacznie mieć swoje urojenia, rozpłacze się i ucieknie z ringu w poszukiwaniu