Wpis z mikrobloga

Ja nieironicznie widzę szansę u Pirlo w dojściu do jakiejś 1/4 czy 1/2 LM nawet gdyby w lidze musiałby się bić o top 4 do końca sezonu. Trochę jest w tym Juve casus Zidane'a z pierwsze sezonu.

Na pocieszenie tyle, że Pirlo ma ze sobą świetny sztab, który robi znakomitą robotę jeśli chodzi o wybieganie i analizę przeciwnika.
  • Odpowiedz
Mogę być nieobiektywny, ale Juventus gra słabo. To nawet nie jest ten Juventus Allegriego, który wygrywał jednym golem, bo wtedy coś grali. Teraz trochę one man army. Wg mnie muszą zrobić 2/3 transfery, szczególnie w środku pola jest bieda.
  • Odpowiedz
@wisakoy: Ja trochę nie rozumiem tych zarzutów wobec słabej gry. Wyniki zawodzą - ok, ale gra imo jest nieporównywalnie lepsza do zeszłorocznej i imo nawiązuje do Allegriego z lat 14-16. Posiadanie jest. Bramki są. Gdy Bonucci nie o--------a to drużyna też traci stosunkowo mało. Imo problemem jest mental.

O drugiej linii to się nie wypowiadam, bo McKennie to jedyny piłkarz który tam gra dobrze. Brać Pogbę jak najszybiej.
  • Odpowiedz
@realbs:

Na pocieszenie tyle, że Pirlo ma ze sobą świetny sztab, który robi znakomitą robotę jeśli chodzi o wybieganie i analizę przeciwnika.

A właśnie, zauważył ktoś, że jakoś mniej kontuzji?
  • Odpowiedz
@push3k-pro: Tam jest w sztabie gość z czasów kadry Lippiego. Najbardziej na to ostrzyłem ząbki właśnie.

+ warto dodać, że asystentem Pirlo jest Tudor, który co by nie mówić, karierę jako trener już zrobił niezłą, więc namówienie go na asystenta imo robi wrażenie.
  • Odpowiedz