Wpis z mikrobloga

Poziom trudności: Trudny
Build: Hakowanie - Ujawnienie interfejsów/Wypalenie synaps/Porażenie/Podpalenie
Atrybuty: Dodatkowe obrażenia przy hakowaniu z ukrycia/odnowienie ramu po zabiciu/dłuższy czas haków.
B--ń: Ostrza modliszki

Gra jest tak prosta, że prościej się nie da, zaczyna to być kapkę nudne kiedy wbijasz na terytorium bazy obłożonej wieżyczkami i uzbrojonymi po zęby najemnikami, wysadzasz 3 wieżyczki, razem z nimi 3 zbirów stojących niedaleko, jednego porażasz, drugiemu dajesz podpalenie, do pierwszego dorzucasz wypalenie synaps, co go uśmierca, zmieniasz cel, temu podpalonemu podajesz do przetestowania ostrość twoich ostrzy modliszki i tak całą bazę na łatwo.

Zdecydowanie za mało netrunnerów jest po stronie przeciwnika. Kiedy build jaki składasz jest na b--ń palną i ogólną rozróbę to możesz spotkać się z jakimś oporem. Jeśli jednak grasz po cichu to przeciwnik jest bez jakichkolwiek szans. Jeden netrunner na taką bazę to o wiele za mało, przeciwnicy na poziomie trudnym i bardzo trudnym powinni częściej używać hakowania przeciwko tobie.
#cyberpunk2077
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@skankhunt43: W takim GRW przy przechodzeniu po cichu na najwyższym poziomie trudności musiałeś się nieźle postarać, wbić w timing strażników i przede wszystkim zrobić dobry rekonesans przed misją, sprawdzić ilu jest przeciwników, jakie są ich ścieżki, jakie masz sposoby na wejście na teren wroga. Także, GRW mogę z czystym sumieniem podać jako gra, w której mechaniki ukrycia były świetne.
  • Odpowiedz
@lizakoo Też gram Netrunnerem, ale złożonym głównie pod wirusa. Poziom bardzo trudny- nie ma żadnego wyzwania. Przy walce z bossami wrzucam restart optyki i wchodzę w tryb skradania, gość mnie cały czas szuka A ja mu wrzucam hacki na plecy XD
  • Odpowiedz