Wpis z mikrobloga

#revolut #gielda

Może ktoś mi nieco wyjaśni. Mam kilkaset akcji OAS, które finalnie z Revolut wyleciało. Jak widać doszło do przektałcenia firmy? i powstał OASPQ. Co ciekawe i tej firmy już nie ma i nie jest notowana. Za to do boju ponownie wróciła firma OAS :D. Ale moje akcje już nie są tymi samymi według Revoluta i obecnie mam się dymać.

Dostałem info, że mam otrzymać "warranty", które za jakąś tam kasę kiedyś tam wykupią. Dla mnie wielkie wtf.

Czy ja mogę podjąć jakieś działania? czy jestem zdany łaske losu :)
jasimalgosia - #revolut #gielda

Może ktoś mi nieco wyjaśni. Mam kilkaset akcji OAS, ...

źródło: comment_1608799310Mw86bICaTKubGPUE8M2u4m.jpg

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jasimalgosia: Było omawiane na forum wiele razy, użyj opcji szukaj ( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://www.prnewswire.com/news-releases/oasis-petroleum-successfully-completes-financial-restructuring-301177693.html
Firma zakończyła finansową restrukturyzację.
Warrants to current Oasis Petroleum shareholders: Approximately 1.6 million warrants exercisable for one share of common stock at an initial exercise price of $94.57, expiring on November 19, 2024.
  • Odpowiedz
@jasimalgosia: O ile dobrze rozumiem, udziałowcy starego OAS otrzymają "warranty", czyli prawo do zakupu nowych akcji OAS po lepszej cenie. Nie wiem, jak to jest w przypadku Revolut. Koledzy wyżej piszą, że nie miałeś prawdziwych akcji. Ale to dopytaj w Revolut
  • Odpowiedz
@jasimalgosia: Mam ten sam problem. Niestety wszystko zależy od Revoluta. Poza giełdą, warrants OAS chodzą już po 50$ za sztukę. Niestety zlodzieje z revolut chcą na tę chwilę za to zapłacić 1 centa. Nic tylko czekać, absolutnie nie sprzedawać.
  • Odpowiedz
Rozmawiałem z czatem revolut. Sprzedali nasze warranty za te marne 60 dolców dywidendy. Na reddicie też kasę ludzie podostawali. Myślicie że jest jakaś szansa na jakiś pozew zbiorowy ? :D jakby trochę ludzi skrzyknąć bo z tego co widzę to jest trochę ludzi poszkodowanych
  • Odpowiedz
@kulaz nie. Najlepsze jest to, że pisali że akcje sprzedadzą po najlepszej możliwej cenie. Po czym sprzedali warranty za jakąś śmieszna kasę gdzie teraz są dużo więcej warte. Także grube tam sprzedawanie bez zgody klienta.
  • Odpowiedz