Aktywne Wpisy

MrSzakal +201
38 lat temu. Ależ to była maszyna, ikona lotnictwa cywilnego. ✈️
- Concorde osiągał prędkość przelotową Mach 2,04 (ok. 2 180 km/h)
- Trasę transatlantycką z Londynu do Nowego Jorku pokonywał w około 3 godziny 30 minut, skracając czas podróży niemal o połowę względem tradycyjnych rejsów.
- Podczas lotu kadłub nagrzewał się do 127°C, co powodowało jego wydłużenie o około 20 centymetrów.
- Podróż Concordem była synonimem luksusu - ceny biletów wynosiły nawet
- Concorde osiągał prędkość przelotową Mach 2,04 (ok. 2 180 km/h)
- Trasę transatlantycką z Londynu do Nowego Jorku pokonywał w około 3 godziny 30 minut, skracając czas podróży niemal o połowę względem tradycyjnych rejsów.
- Podczas lotu kadłub nagrzewał się do 127°C, co powodowało jego wydłużenie o około 20 centymetrów.
- Podróż Concordem była synonimem luksusu - ceny biletów wynosiły nawet
źródło: IMG_4307
Pobierz
wykop +7
Zmiany w lewym menu!
Od dziś znajdziecie tam sekcję z obserwowanymi tagami. Dzięki niej szybciej dotrzecie do treści, które naprawdę Was interesują - bez klikania w dodatkowe zakładki.
To zmiana przygotowana w odpowiedzi na Wasze prośby. Niby drobna, a sprawia, że korzystanie z Wykopu staje się wygodniejsze i bardziej dopasowane do Waszych potrzeb!
Sprawdźcie
Od dziś znajdziecie tam sekcję z obserwowanymi tagami. Dzięki niej szybciej dotrzecie do treści, które naprawdę Was interesują - bez klikania w dodatkowe zakładki.
To zmiana przygotowana w odpowiedzi na Wasze prośby. Niby drobna, a sprawia, że korzystanie z Wykopu staje się wygodniejsze i bardziej dopasowane do Waszych potrzeb!
Sprawdźcie
źródło: wykop
Pobierz

Widzę w strefie DNS rekord CNAME z gwiazdką, to on za to odpowiada i wystarczy go usunąć?
U konkurencji musiałem się czasami prosić o wildcarda, a tutaj przewrotnie, przyszło mi go wyłączać.
#hosting
A ja tego nie chcę.
Ma być tak, że jak wpiszę domena.pl albo www.domena.pl to strona działa, ale jak wpiszę sub.domena.pl to ma być standardowy błąd, że strona nie została odnaleziona (żadne DNSy nie mają wskazywać, że