Aktywne Wpisy
janek_kombajnista +176
kinkykylie +105
Od razu człowiek czuje się bezpieczniejszy, widząc takie łapanki na kierowców, którzy przy pustej drodze nie zatrzymali się do zera, tylko zwalniali do 5 km/h na znaku stop. Przeklęci kryminaliści ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#policja #polskiedrogi #polska #bekazpodludzi
#policja #polskiedrogi #polska #bekazpodludzi
Już mnie #!$%@? strzela z tymi liniami
Zmieniałem velocity,acceleration,jerk I jakość i ciagle mam te linie
@pandagata też pierwsze o czym pomyślałem to wahania temperatury pomieszczenia. Okno na chwilę otworzysz czy coś i w tych warunkach już ci leci w dół mocno.
A między wydrukami robisz nowy gcode(nawet na identycznych ustawieniach) czy na tym samym?
U mnie Cura potrafiła w zależności od nastroju na jednakowych ustawieniach zmieniać okrąg w ośmiokąt
Ja mam 5 i tam w głowicy wentylator dmucha na grzałkę i obniża temperaturę. Spróbuj podnieść temperaturę ekstrudera i odizolować część grzewczą od wiatraka.
juz wygooglalem wszystkie mozliwe problemy
r/fixmyprint
Nitka plastiku powinna wylatywać pionowo w dół. Jak się podwija to wyczyść głowice od środka (najlepiej rozgrzać hotend do 100 stopni i ręcznie wkładać wykładać filament, wtedy wszystkie brudy się przykleja do filamentu)
I ewentualnie sprawdź chłodzenie na hotendzie. Może testowo jakiś zewnętrzny wiatraczek doczep i spróbuj czy będzie lepiej
Teraz znowu na tych samych ustawieniach. I znowu są te dziury a we wcześniejszym wydruku(po lewej) nie było