Aktywne Wpisy
glider05 +994
Plusik dla 20 kotka, nikt nie pulsuje 20-łatki. 3 lata temu słodzinka zgarnęła kilka plusów. Za 3 lata już się pewnie nie spotkamy (ꖘ‸ꖘ)
#pokazkota
#pokazkota
Juliusz-Banioski +78
#mecz
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Wszystko co widać na zdjęciu jest jadalne - piernik + lukier. Na początku jak usłyszałem, że chce dekorować ciasteczka to myślałem, że znudzi jej się po miesiącu, ale co zrobi ciastko to mózg rozj....y
Ciastko ze zdjęcia jest wrzucone gdzieś na Fejsie na licytację charytatywna dla jakiegoś bombelka.
#rekodzielo #pierniczki #handmade
Z ciekawości, jakich barwników używacie? Ja nie mogę znaleźć nic mocnego, co nie zawierałoby Southampton Six :(
@isomalta używa tych ogólnodostępnych żelowych barwników spożywczych - wilton, food colors (tutaj cytat)
A że mają numerki E - kwas askorbinowy też ma oznaczenie E. Żona wyczytała na jakichś piernikowy grupach, że te barwniki polecają i jest z nich zadowolona.
Poczytajcie o tym, bo to ciekawa sprawa. W UK jeśli coś zawiera te barwniki, musi być oznaczone, że może powodować problemy itp. Oczywiście jak raz na rok dzieciak zje piernik z barwnikiem, to mu nic nie będzie, ale nie tylko do barwników spożywczych S6 jest dodawane.
Pogratuluj jeszcze raz żonie,