Wpis z mikrobloga

#internet #prawo #netia

Potrzeba mi porady i dobrego słowa
Moja obecna umowa o usługi internetu nie zawiera informacji o prędkości łącza dla mojej obecnej taryfy (powiedzmy ze jest to usługa o nazwie Max20 dla długości łącza 2200m). Zgodnie z ustawa o prawie telekomunikacji, umowa powinna zawierać jasno określone wartosci prędkości internetu, a w moim wypadku nie ma, bo tabela z prędkościami załączona do umowy konczy sie na długości 1500m. Od tygodnia wydzwaniam do netii, znam juz na pamięć każde zdanie automatycznej sekretarki, i kazdy konsultant z niechęcią przyznawał mi racje. Udało mi sie po kolejnych telefonach i godzinach oczekiwań i rozłączeń przeslac do nich reklamacje. Oni maja jednak na jej rozpatrzenie 14 dni, i pewnie co do dnia to wykorzystają.

Jest tu ktos kto moze ocenić jakie mam szanse w załatwieniu tego sporu i zerwaniu umowy. Bo mam na szybkim wybieraniu nr do Orange ktory w ciagu paru dni jrst mi w stanie zalozyc światłowód, jednak boje sie że Netia cos wymyśli w tym czasie i zostane na lodzie z dwoma routerami w domu
  • 4
@Adams_GA: hm, umowa powinna zawierać dane dotyczące jakości usług, w szczególności minimalne oferowane poziomy jakości usług.
A tymczasem nawet nie wiem czy spełniają swoją czesc umowy, bo nigdzie nie jest zawarte jaka powinna byc predkosc internetu
Wiec równie dobrze mogą mi zwolnić transfer do 1kb na sekunde, i nic nie moge z tym zrobic bo umowa nigdzie nie okresla minimalnej predkosci?