Wpis z mikrobloga

#rozdajo z okazji zbliżającego się przesilenia zimowego i na osłodę tego co nam dzisiaj rząd zgotował. Słoik konfitury z czerwonej cebuli własnej roboty. Idealna do mięs, ale z samym chlebem też cudownie smakuje, oczywiście takim wypiekanym w domu. Udziału nie biorą zielonki i wszelkiej maści zamordysci. Jutro o 12 wylosuje zwycięzcę.
#gotowanie #foodporn #gotujzwykopem #kuchnia #jedzenie
bambaryua - #rozdajo z okazji zbliżającego się przesilenia zimowego i na osłodę tego ...

źródło: comment_1608238139Ud7gmU7eFIsRqjZmfjvx0s.jpg

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jalop: Cebula w piórka, podsmażane na oliwie i maśle, zmniejszam ogień i dodaje sok z cytryny, miód (może być cukier ale zdrowiej z miodem), sól i pieprz oraz domowe wino śliwkowe mojej mamy. Dusze to z godzinę i na koniec dodaje tymianek. Jeszcze z dwa lata temu nie zdradziłbym tego przepisu, ale spróbowałem parę razy podobna konfiturę i żadna nie była tak dobra, bo sekretem jest to wino wlasnie
  • Odpowiedz
@bambaryua: Co to jest do jasnej anielki konfitura z cebuli?

Konfitura to może być ze śliwek, a nie z cebuli. Jak rozgotujesz jakieś warzywo to nie nazywaj tego konfiturą tylko papką
  • Odpowiedz