Wpis z mikrobloga

Siema, ktoś emigrował w ostatnim czasie do Niemiec ?
Myśleliśmy we dwoje pojechać do Drezno/Lipsk nawet do g---o pracy na magazyn (wszystko już lepsze od zostania w tym chlewie obsranym gównem)
#emigracja #niemcy
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

No niby tak ale z rozeznania się okazuje że w Saksoni łatwiej o mieszkania oraz są tańsze. Mam w------e na szybkie bogacenie się. Chcemy poprostu już pożegnać Bolskę.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@Kupa12345: jestem serwisantem w firmie produkującej i montującej maszyny do obróbki powierzchni. Mieszkam w małej wiosce niedaleko większego miasta - Naumburg. Na wiosce łatwiej o tańsze mieszkanie, ale bez samochodu się nie obejdzie. :) Mieszkań jest naprawdę sporo, także spokojnie coś znajdziecie. Minus taki, że bez języka niemieckiego nie ma co przyjeżdżać. Bez języka trafi się niestety na zwykłe g---o roboty. Samemu za stawkę na magazynie można się utrzymać, ale
  • Odpowiedz
@jason_bourne: niestety nie potrafimy języka niemieckiego, angielski owszem ale to w Niemczech może być nie przydatne... Jesteśmy nastawieni na asymilacje, ale musimy zacząć od g---o pracy, pogodziliśmy się z tym :) Auto mamy i jedziemy z kasą na 3 miechy przeżycia. Łeb mamy na karku temu uciekamy. Wyrobiliśmy nowe dokumenty. Niestety moja dziewczyna obecnie szuka pracy od 3 miechów. Ja pracuje u znanego polskiego Premium Resellera xD (takie to premium
  • Odpowiedz
@jason_bourne To my nie mamy w PL niemieckich kont bankowych xD? Oczywiście żartem a jednak serio. Ok czyli jesteśmy mimo wszystko skazani w zasadzie na kwatery z innymi ludzmi... Nie wygląda to dobrze.
  • Odpowiedz
@jason_bourne tak tylko my mamy mały problem bo mamy kotka a go ni c---a nie zostawimy. Wyrobiliśmy mu nawet wszystkie dokumenty potrzebne na emigracje i zaczipowaliśmy. Ale może się nam uda :)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Kupa12345: od 3 tygodni w Dojczu, takie czasy w Polszy, że łatwiejszej decyzji w życiu nie podjąłem. Wcześniej w moim 31 letnim życiu 4 letni staż w tym kraju. Jak masz pytania, to wal śmiało.
Ps my z różową przyjechaliśmy tutaj z dwoma kotami :D
  • Odpowiedz
@Dzemzdzika: No my mamy po 28 lat. Przed pandemią mieliśmy takie życie od 1 do 1 no ale grzeszyłbym mówiąc że była tragedia. Mieliśmy perspektywy bo inwestowaliśmy nasz czas i pieniądze w samodoskonalenie się w produkcji muzyki (mieliśmy bookingi) graliśmy po Polsce nawet do Berlina zawitaliśmy... były perspektywy. Obecnie umarliśmy jak cała branża. Siedzimy na wynajmie który gniecie nas jak kamień. Koszta życia coraz wyższe. Wiem że Niemcy to nie
  • Odpowiedz