Aktywne Wpisy
Ytarka +28
Lubię, gdy dobre rzeczy równie dobrze wyglądają, a Marshall wie, jak to się robi.
JBL wysiada. I jest brzydki. Nawet z tym nie handlujcie.
#chwalesie #takaprawda
JBL wysiada. I jest brzydki. Nawet z tym nie handlujcie.
#chwalesie #takaprawda
Jakie piwerko najlepsze?
- Zatecky 11.4% (18)
- Carlsberg 2.5% (4)
- Perła 15.8% (25)
- Specjal 3.8% (6)
- Tylko kraftowe ( ͡° ͜ʖ ͡°) 21.5% (34)
- Redd's, Somersby, Garage 6.3% (10)
- Lech 8.9% (14)
- Tyskie 7.0% (11)
- Żywiec 8.9% (14)
- Inne - napisz w komentarzu 13.9% (22)
Urlopu do wykorzystania 40 dni.
Nowy pracodawca chciałby mnie jak najszybciej.
Jak to najlepiej rozwiązać z mojej strony z obecnym pracodawcą?
Myślę, że raczej się zgodzą na skrócenie do miesiąca.
Ale co wtedy z niewykorzystany urlopem?
Co mogę zrobić w sytuacji, gdy nie zgodzą się na skrócenie wypowiedzenia do miesiąca?
#pracbaza #prawopracy
@LucaJune:
W praktyce tylko jedną, bo pracodawca poza zwolnieniem dyscyplinarnym nic nie może zrobić pracownikowi który przestał przychodzić do pracy.
Jak masz podpisaną nową umowę to idziesz do szefa i pytasz czy puści cię za porozumieniem stron czy woli cię zwolnić dyscyplinarnie za porzucenie pracy.
Ale 3 miesiący wypowiedzenia jak nie będą chciały skrócić kadry/szef, to pozostaje porzucenie miejsca pracy ( ͡° ͜ʖ ͡°)ノ⌐■-■
@LucaJune:
Jest tylko na świadectwie pracy.
Jak nowy pracodawca chce cie zatrudnić to świadectwo z poprzedniej pracy będzie potrzebował co najwyżej do obliczenia stażu pracy do urlopu, to w jaki trybie cię zwolnili nie będzie miało znaczenia.
@villager: nie rozumiem. Przecież to normalny tryb
Chodziło mi o to, że w trakcie rozsyłania CV i wstępnych rozmów z rekruterami miałem sytuację gdzie nie dochodziło później do etapu technicznego właśnie z powodu 3 miesięcy wypowiedzenia (albo nie było w ogóle dalszego odzewu). Pytanie o to, czy