Pare lat temu kupowałem lapka głównie do pracy w foto/grafice a starego pc-ta oddałem teściom. W gry grałem jedynie te starsze na bootcampie albo mające wsparcie pod MacOS. Jakiś czas temu zainteresował mnie temat game-streamingu. Najpierw platforma GeForceNOW a teraz Stadia. Postanowiłem sobie trochę zainwestować w streaming poprzez kupno dobrego Routera pod Gigabitowe łącze. Konsola odpada bo nie mam tv, jasne dla mnie jest w tej chwili że jeśli chce sobie pograć komfortowo w nową grę to mam tylko streaming. Podłączyłem ASUS RT-AC86U pod modem i aż trudno uwierzyć jak dobrze działają gry pod Stadia. Za niewiele kasy masz grę w 4k(u mnie Mbkpro Retina late 2013 nie ma wsparcia) stabilne 60fps i praktycznie zerowe opóźnienie. To jest przyszłość gier niewatpliwie. Gdzieś mi się obiło o uszy że podobno wersja Cyberpunka pod Stadia jest najstabilniejsza. Potwierdza że bugów jak dotąd uświadczyłem bardzo mało, nie wpływa to na rozgrywkę, przegrałem 38h i mnie absolutnie wciągnęło. #cyberpunk #macbook #pcmasterrace #stadia
@5KYN3T: no oprocz tego ze trzeba placic za dana gre ktorej nigdy nie otrzymujesz na wlasnosc i jak platforma sie zamknie czy bedzie miala problemy to juz nie zagrasz pomimo tego ze "kupiles" to spoko
@5KYN3T: jakby byla forma "premium" ze dostepne sa wszystkie gry na plaformie za np. 100-200pln miesiecznie to juz bym sie zastanawial, ale tak to lipa imo
@PiersiowkaPelnaZiol: RJtka z przejściówką thunderbolt2. Spoko, postaram się nagrać coś ale na YT masz sporo tego. Jeśli chodzi o Stadia to wersja najwyższa abonamentu to 40zl miesięcznie i kupujesz gry oddzielnie do których dostep jest tylko na tej platformie. No ale np za Cyberpunka w cenie 200 zapłaciłem 160, pomniejszone o cenę abonamentu. Na GeForceNOW można grać z poziomu swoich kont steak, uplay, gog.
@PiersiowkaPelnaZiol: Tylko na tej platformie. Mam monitor zewnętrzny ale nie chce mi się go podpinać bo krowa straszna poza tym ma smużenie bo jest szerokogamutowy.
ja to nie rozumiem jak ludzie mogą sobie wchodzić na wykop i pisać jakieś wściekłe komentarze na temat polityki i się wzajemnie obrażać, nie lepiej wrzucać jakieś shitposty i sobie czilować na spokojnie?
#cyberpunk #macbook #pcmasterrace #stadia
Jak masz maca podpiętego? Pod rjke czy jak?
Komentarz usunięty przez autora
Grasz na monitorze zewnętrznym?