Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
#seriale #dark #gownowpis
Skończyłem właśnie 2 sezon i powiem, że ze świetnego serialu zrobiło się jakieś gówno. Plątanie na siłę niczym w serialu brazylijskim, za dużo tej płaczliwej, ckliwej młodzieży, wszyscy ganiają w czasie w te i we wte, maszyn to już ze 3 sztuki (a zrobiono jedną), Noah z #!$%@? stał się jakimś popychlem, nagle wszyscy już wiedzą o podróżowaniu w czasie i nikogo nic nie dziwi, Egon, który zaczął coś łapać tuż przed śmiercią nagle w 1953 pierdzieli coś o podróżach w czasie a na końcu wyskoczyli z jakimś światem równoległym :)
Obejrzałem kawałek s3e01 i jest jeszcze gorzej - ten Jonas, który był już we wszystkich czasach i nawet w postapo, widział.wszelakie cudaniewidy, chodzi po tym równoległym z załzawionymi oczami i z wytrzeszczem niedowierzania zachowując się jak debil.
Na Filmwebie sezon 3 jeszcze niżej oceniony więc nie spodziewam się niczego dobrego :(
  • 7
@meemphis11: Ej, no właśnie. :) Skoro op narzeka na drugi sezon i pisze, że e01s03 jest jeszcze gorszy, to odpowiadam mu z perspektywy osoby, która miała takie same odczucia. Dla niego nie warto, bo się będzie tylko denerwował, a dla Ciebie warto i git.
  • 0
@sudiczka: no szkoda, to klasyczny przykład planowania amerykańskiego serialu - mamy dokładny plan na pierwszy sezon, baaardzo ogólny zamysł na drugi (bo może skasują) i jedno zdanie na trzeci.
Myślałem, że z niemieckim będzie inaczej :(
  • 0
@Ezra44: to, że tak mówią to nie znaczy, że tak było, to tylko marketing. To samo mówili Wachowscy przy Matriksie.

Tydzień temu utknąłem na 2 odcinki przed końcem sezonu 3 i nie chce mi się dalej. W końcu obejrzę, bo w reszcie muszę poczytać komentarze na filmwebie ale to, co odwalili twórcy w sezonie trzecim to już dla mnie kompletnie badziew jest. Nawet nie próbowałem nic zrozumieć i irytowała mnie ciągła
Ja bym tutaj matrixa do tego nie mieszał, Kariera Wachowskich po Matrixie praktycznie sie skończyla nie nakręcili nic wartego obejrzenia, a że sie zrobił znowu Keanu popularny to kręcą dalej, bo jeszcze cos chcą zarobić.Wracając do Dark od razu mowili, że będą 3 sezony i na trzech poprzestali. Czy będzie 4 w przyszłości ? tego nie wiemy, musiałaby być ogromna presja społeczna, bo sami z siebie nie nakręcą napewno, bo według mnie