Wpis z mikrobloga

Gdzie w naszym pięknym kraju można kupić baterie z ładowarką 1.5 v do tego Reverba G2? Wszędzie mają a u nas same 1.2v. Z amazona DE przyjdzie po nowym roku a do tego czasu to ja na baterie wydam więcej niż na te gogle xDDD
#vr
  • 8
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Matthe: ja używałem zwykłych 1.2 fakt szybko się rozładowywały ale na tracking nie narzekałem. Na allegro masz przecież li-ion 1.5V ale drogo chcą. Możesz też kupić u nas akumulatorki NiZn 1.6V tylko podobno nie lubią głębokiego rozładowania i ładowarka jakieś 150 :/
@Matthe: Co wy macie z tymi bateriami!? W EU nie przyjęło się napięcie 1.5V przez jego wady. Kup dowolne akumulatory (polecam Eneloop lub Ikeowskie Ladda). Wszystkie akumulatorki mają nominalne napięcie 1.2V (chwilę po naładowaniu więcej). Możesz ich śmiało używać, nic nie popsujesz. Układy zasilania działają przy znacznie niższym napięciu (wewnątrz jest stabilizacja zasilania.)

@Cerasus: Akumulatory o wyższym napięciu wytrzymują przede wszystkim mało cykli ładowania. Dla porównania - akumulatory 1.6V firmy
@Peter_Mountain Z tego co pisali to przy bateriach 1.2 miernik napięcia w kontrolerach pokazuje słabą baterie. Kontrolery przechodzą w stan oszczędzania. Słabiej świecą diody i nie działa wibracja.