Wpis z mikrobloga

@kuroszczur od paru dobrych lat robiąc zakupy ładuje wszystko do bagażnika a potem pod domem ładuje wszystko w duże torby (albo nawet w taki karton po owocach z biedry), polecam taki styl życia
  • Odpowiedz
@Royal_Email: Powiem ci ciekawostkę. Obaj już w---------y i choćby nagle magicznie plastik zniknął - do końca życia będziesz go w--------ł. A jeśli stwierdzisz, że kiedyś było lepiej, bo nie było plastiku, to polecam serię na Polsat Viasat History "Skryci zabójcy (epoka)" - opisujący różne zagrożenia czyhające na ludzkość w poszczególnych etapach historycznych w Anglii. Nota bene - warto, bo prowadząca to bardzo ładna kobieta (nawet jak na Angielkę)
kuroszczur - @Royal_Email: Powiem ci ciekawostkę. Obaj już w---------y i choćby nagle...

źródło: comment_1608112104e8GdHSdTKQvDclpWq4AtCm.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@kuroszczur: byłem eko dopóki w papierowej torbie z lidla odpadło dno i zbiłem flaszkę. Nigdy więcej, a wcale nie było tam dużo rzeczy napakowanych :(
  • Odpowiedz
@ragnar-lodbrok-1992: https://www.naukatolubie.pl/papier-czy-plastik/

@kuroszczur dziwi mnie trochę że w tym artykule nie ma ani słowa o mikroplastiku, którego te cienkie siaty przecież nie ograniczają. No i niestety mały procent plastiku jest przetwarzany ponownie.

Najlepsze są grube torby jak te duże niebieskie z Ikei - pomimo że tworzywo sztuczne, to są nie do zdarcia, ponad rok korzystamy z jednej przy większych zakupach i pewnie jeszcze trochę nam posłuży. Bawełniane też są
  • Odpowiedz