Aktywne Wpisy
Metylo +120
Chłopi pańszczyźniani 2.0
#nieruchomosci
#nieruchomosci
Mawid_Dotyka +25
Chyba najdrozszy ładunek jaki wiozłem 24,500 czystej miedzi na kabelki, a w co dalej z-----------e ze starym trakcje i palicie otuline? #bekaztransa
IKZE 6 272,40 zł. W przypadku IKZE: jeżeli ktoś rozlicza się sam otrzyma zwrot przy stawce podatkowej:
• 17% będzie to 1 066 zł (inwestycja netto 5 206,4 zł)
• 32% będzie to 2 007 zł (inwestycja netto 4 265,4 zł)
Jeżeli ktoś rozlicza się wspólnie z małżonkiem otrzyma ponad 2 i 4 tys. zł bo można założyć dwa IKZE.
Konto IKE oraz IKZE warto otworzyć nawet jeżeli nie masz zamiaru od razu inwestować. Ważne jest aby wpłacić gotówkę i korzystać z limitów.
Nie wiem na ile aktualny ten wpis na blogu.
https://www.michalstopka.pl/31-rzeczy-ktore-warto-wiedziec-rozliczajac-podatki-jak-krok-po-kroku-rozliczyc-zyski-i-straty-w-pit-38-oraz-wplate-na-ikze-list-do-akcjonariuszy-marzec-2019/
To nie dotyczy @rysiekryszard ani ciebie ani @dantte, wy zyski widzicie tylko jako cyferki bez pokrycia na ekranie, w jakimś g sofcie od anominowych randomów z neta.
Za to zapłacicie za 10 lat 80% bo wtedy taki będzie podatek od krypto w eurokołchozie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#kryptowaluty
#bitcoin
#podatki
-nie pisałem żebyś usunął konto tylko ten wpis (w domyśle - bo nie jest zgodny z prawdą)
-zgłosiłem wpis bo nazwałeś mnie debilem, gdyby zgłoszenie byłoby niesłuszne to wpis by nie został usunięty przez moderację