Wpis z mikrobloga

Z reguły polskie komedie omijam szerokim łukiem, gdyż w większości celnie je oceniam bez oglądania. Skuszony pozytywnymi opiniami obejrzałem wczoraj "Juliusza", który z powodzeniem bardzo mnie zaskoczył i z czystym sercem polecam.

Póżniej z rozpędu obejrzałem "Gotowi na wszystko. Exterminator" i ten film już dobry nie był (delikatnie mówiąc).

Stąd moje pytanie, co waszym zdaniem jest na tyle wartościowego z polskiego kina na #netflix , by poświęcić czas i zobaczyć? Może coś mnie ominęło i nie widziałem... Najlepiej komedia, ale.moze być dowolny gatunek.

Ewentualnie może być coś z #cda #hbogo

#film #filmnawieczor #komedia #polskifilm #kino #polskiekino #pytanie #pytaniedoeksperta #kiciochpyta
contrast - Z reguły polskie komedie omijam szerokim łukiem, gdyż w większości celnie ...

źródło: comment_1607860781G0rmWbRi7Tlq6xQSoxYZ8M.jpg

Pobierz
  • 6
@maj00r: dziękuję, Atak Paniki i Cicha Noc nie widziałem.

Twój Vincent to arcydzieło, które widziałem w kinie i zapamiętam na zawsze, bo byłem w szoku jakie to dobre.

Córki Dancingu, chyba też nie oglądałem.
@contrast kurde, nie wiem jakim kluczem się kierujesz ale wg mnie jest odwrotnie - Exterminator jest 'do obejrzenia' chociaż bez szału, a z Juliusza wyszedłem z kina po 40 minutach, bo tak niesmiesznej komedii (takie chyba było założenie twórców) nie oglądałem być może nawet nigdy. Kiedyś nawet w rozmowie ze znajomym wynotowalem wszystkie żenady, które przez pierwszych 40 minut w filmie się pojawiły, było tego duuuuuzo.