Aktywne Wpisy
Mirki mam problem, ale chyba ze sobą. Do rzeczy. Mam 34 lata i od prawie roku jestem z dziewczyną (28). Jak to w IT zarabiam bardzo dobrze, bo pomimo mieszkania w Toruniu pracuje od 10 lat zdalnie dla korpo ze stolicy. Moja dziewczyna natomiast zarabia lekko ponad minimalną i raczej nie ma dużych szans na większe zarobki z uwagi na rynek pracy w tym mieście. Ja mam już prawie spłacone mieszkanie i
dzony77 +247

Założyłem sobie domenę/dzierżawę "testowafirma" i dodałem tam trzech użytkowników. Zarejestrowałem jedna aplikacje konsolową i tam wykonuje zapytanie graphServiceClient.Users.Request().GetAsync()
Problem mam taki że zwraca mi jedynie jednego usera - mnie samego.
Co może być źle w tym wypadku? Jak pobrać wszystkich userów poprawnie?
#azure #csharp #programowanie
Mam swoją aplikacje i potrzebuje ściągnąć (z ad) kilku użytkowników przez nią i zmienić im pewne dane - nr telefonu itd.
W skrócie zmiana nr telefonu w mojej apce ma zmienić też nr telefonu użytkownikowi w ad
Graph explorerem też sobie testuje i wynik cały czas ten sam tj. Tylko jeden użytkownik = ja.
Zapytanie które wykonuje zwraca IGraphServiceUsersCollectionPage i tam w środku znajduje znajduje się kolekcja z tylko jednym użytkownikiem.
Dokładnie użytkowników zrobiłem w AD które nazwałem "testowafirma"
Bo loguje się tym głównym emailem
Jak w SDKu masz skonfigurowane uwierzytelnianie?
Tam się loguje danym użytkownikiem i przypuszczam, że logowalem się do tej pory złym... Dlatego teraz próbuje się zalogować tym pierwszym jaki tam był domyślnie, ale coś mi hasło nie wchodzi
Jako że to tylko moje środowisko testowe to taki workaround starczy, zobaczę potem co jest nie tak z tym głównym kontem dla danej domeny.
W skrócie starczyło faktycznie zalogować się w konkretnej domenie kontem konkretnej domeny.
Dziękuję za pomoc! Od wczoraj sprawdzałem co jest