Wpis z mikrobloga

• 16
@Suheil-al-Hassan: te które są niedocieplone i z wiecznie cieknącym dachem będą miały problem korozji zbrojenia, który jest nie do naprawy.
A reszta będzie stała jeszcze 100 lat
  • Odpowiedz
remontu łączeń płyt.

@Suheil-al-Hassan: Z tego, co wiem, to jest to nie do naprawy. Albo wymaga takich nakładów, że nie ma to sensu.

Natomiast zły stan techniczny jest wątpliwy, bo te bloki w większości były ocieplone w latach
  • Odpowiedz
Z tego, co wiem, to jest to nie do naprawy. Albo wymaga takich nakładów, że nie ma to sensu.

Natomiast zły stan techniczny jest wątpliwy, bo te bloki w większości były ocieplone w latach 2000.

@Yuri_Yslin: Nie ma sensu naprawiać łączeń płyt, lepiej niech się same rozlatują. Co to za problem, żeby wysiedlić mieszkańców i rozbebeszyć budynek?
  • Odpowiedz
@a665321: kto za to zapłaci? Już widzę jak ludzie opuszcza swoje mieszkania i kto zapłaci za ich wyprowadzkę na czas naprawy? Kto zagwarantuje, że wszystko będzie ok?
  • Odpowiedz
@turok2016: Jak rozpada ci się dom jednorodzinny, to też ktoś ma za to płacić? Jak się rozleci to będą musieli się przeprowadzić albo zbudować sobie nowy i tyle.
  • Odpowiedz
  • 1067
@dzony77 Ruscy od 3 lat n----------ą po miastach w takie bloki. Bez połowy ścian potrafią dalej stać. Nie wierzę, że trzeba będzie wielką płytę wyburzać...
  • Odpowiedz
  • 11
@Bolerro trzeba wyburzyć! Bo stoją w dobrych lokalizacjach i pan deweloper wybuduje ci nowy za 30 lat historia od początku

• Odpowiedz
Nie ma sensu naprawiać łączeń płyt, lepiej niech się same rozlatują. Co to za problem, żeby wysiedlić mieszkańców i rozbebeszyć budynek?

@a665321: Co to za problem? Ano taki, że musisz opróżnić mieszkanie, dostać lokal zastępczy na co najmniej kilka miesięcy (pewnie rok z hakiem w praktyce) i czekać, aż budynek zostnaie doprowadzony do stanu bezpiecznego. Następnie trzeba wrócić, wykończyć je od zera (z kuchniami, łazienkami, etc.) i można mieszkać.

Faktycznie,
  • Odpowiedz
@dzony77: Prędzej trzeba będzie wyburzać nowe inwestycje patodeweloperów robione po kosztach niż bloki z płyty xD 6 lat temu wybudowano niedaleko mnie osiedle i już budynki zaczynają się sypać. Odpada tynk i pękają ściany, a minęło dopiero 6 lat. Co będzie za 20, 30, 50... xD
  • Odpowiedz