Wpis z mikrobloga

3h grania w #cyberpunk2077 na PS4 Pro i na Pro gra chodzi dobrze. Naprawdę całkiem przyzwoicie. Ten cały lament który zalał dzisiaj internety na całym chyba świecie, i dramat z niegrywalną wersja na PS4 nie tyczy się na szczęście PRO. Podczas walki ani podczas jazdy po mieście nie zauważyłem spadków fps ani tym bardziej zwiech, wywalania, crashy itp. Jedynym momentem gdzie imho było lekkie przycięcie to było o dziwo prerenderowany filmik podczas używania skanera. I to raz.
#cyberpunk #ps4 #gry
  • 10
@dewille: U mnie na Pro 2 crashe, fps dropy raz na jakiś czas + spadki rozdzielczości/jakości tekstur w losowych momentach. Jeszcze ci się zdąży wykrzaczyć, spokojnie. Ja też grając w nocy myślałem, że mnie ominęło.
@dewille: Tak mi się wydaje właśnie, że cały ten hejt wynika z oczekiwaniu jakiś cudów od zwykłej gry komputerowej. Mam już blisko 50 lat, w gry gram od czasów C64, w CP2020 byłem MG i teraz czytam spam o tym, że gra to padaka, bo ma spadki do 25fpsów i zdarzają się bugi. Rozpieszczone bachorstwo i tyle. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Oczywiście na razie się wymądrzam bo
Na PS4 fat czasem delikatne przytnie ale również nie ma padaki jedynie mały ruch w mieście samochody pojawiają się 4 na krzyż a w nocy to już w ogóle pustki dodam że PlayStation z 2015 roku
@jasak00: Ja Gram na series x i gra nie wygląda tak ładnie jak tego oczekiwałem. CO prawda jest mega płynnie na obydwu trybach ale graficznie szału nie ma. Dopiero 3h grane. Jesli tak to wyglada na series x, to ja nawet nie chce wiedziec jak jak gorszych konsolach się prezentuje.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Marcines: ze streamow z XBSX które widziałem I też porównań pomiędzy konsolami nowymi i starymi to różnica w grafice jest kolosalna. Na Pro idzie grać jeśli chodzi o wydajność bo w miarę trzyma te 30fpsow ale graficznie to słabo wygląda. Widać że starali ratować się ładując tekstury słabszej jakości gdzie wlezie. Jak ktoś skończył dopiero co takie RDR2 albo Horizon Zero Dawn to będzie go to kłuć po oczach. Mogłem dzisiaj
@dewille: No ja mam tak samo, nie kupuje xboxa, ktory jest dostepny, bo wole ps5. A 2 konsole nie sa mi potrzebne. A horizona wlasnie splatynowalem wczoraj ;)
Jeszcze sie spieszylem, bo chcialem miec czas na premiere CP, ktory technicznie jest totalnym niewypałem
@lakukaracza_ To co #!$%@? smuty dziadu, jak w grę nie grałeś. Zaparz tonę herbaty, bo więcej czasu spędzisz na ekranach ładowania niż w grze. Ja gram od 30 lat i mimo upływu czasu nie polubiłem bycia ruchanym w kakao.