Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 20
Zbyt wiele razy babka ziemniaczana została wspomniana... już jak Ksiek zahamował i sie babka rozleciała sie, to nam ślinka pociekła...
A ostatnio Major ogółem za dużo razy pokazywał całe te.
Więc upiekłam pierwszy raz i psznie zjedliśmy z @Daktyl92
To właśnie chciałam na ten temat powiedzieć i dziękuję za tę wypowiedź XD

#kononowicz #gotujzwykopem
Darionka - Zbyt wiele razy babka ziemniaczana została wspomniana... już jak Ksiek zah...

źródło: comment_1607560111RuwJhiCVItwGxuV9TQsKac.jpg

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Darionka: Nie wiem czy to dziwne, ale jeszcze tego nie jadłem. Czytałem, że jednym ze składników jest cybulka więc to nie może być złe..........no chyba, że major by robil i n-----l ogorkow i kapuchy kiszonej ( ͡° ͜ʖ ͡°) Czytałem też, że to tradycyjne danie kuchni białoruskiej i to dlatego tak smakuje panu Канановіч( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Meczuluteru: Powiem ci ze sam zrobiłem, tak z czystej ciekawości - i zajebiste to jest (tyle ze ja robiłem mocno na bogato podobnie jak @darionka); sporo boczku, o scybulkq i kminek dałem żeby się gładko przyjęło, do tego sos z jogurtu, koperku, szczypioru i odrobiny czosnku granulowanego - za je bi ste
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@Meczuluteru: jest wyjątkowo pszna i już wiem że będę ją znowu robiła i fajne jest to że można kombinować, raz zrobić na bogato raz bidnie(ʘʘ). I też czytaliśmy o babce i w sumie w wielu regionach Polski jest jako tradycyjne danie zaadoptowane( ͡° ͜ʖ ͡°)
@por_tomasz_borewicz ja sobie śmietany dodałam, ale z sosikiem byłoby też super, i dałam faktycznie na bogato,
  • Odpowiedz