Aktywne Wpisy
#boomer here ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jest jakiś patent żeby słuchać sobie muzyki z #youtube na telefonie i w miedzyczasie coś robić w innej aplikacji / na innej karcie?
Tak żeby ten filmik w tle się nie pauzował jak przełączam karte albo odpalam jakąś aplikacje.
#technologia #kiciochpyta #telefony
Jest jakiś patent żeby słuchać sobie muzyki z #youtube na telefonie i w miedzyczasie coś robić w innej aplikacji / na innej karcie?
Tak żeby ten filmik w tle się nie pauzował jak przełączam karte albo odpalam jakąś aplikacje.
#technologia #kiciochpyta #telefony
frifinker +43
Tak wyglądają moje notatki po roku samodzielnej nauki języka chińskiego. Mój sposób jest dosyć prosty - robię codzienne minimum jedną lekcję w Duolingo (kurs angielski na chiński), zapisuje wszystko to czego nie jestem na 100% pewien (pisownię, wymowę i znaczenie). Zrobienie w ten sposób jednej lekcji Duolingo zajmuje mi około pół godziny. Przez pierwsze kilka miesięcy miałem większy zapał i robiłem lekcje w dwóch różnych aplikacjach -duolingo oraz busuu. Zrezygnowałem z busuu
Moim pomysłem jest wtyczka do przeglądarek, która blokowałaby strony które są pod kontrolą rządu potencjalnie z przekierowaniem na stronę informującą o zaistniałej propagandzie lub też zawierające sprostowania podanych informacji. W ten sposób możemy ochronić siebie samych lub bliskich przed praniem mózgu.
Innym rozwiązaniem byłby serwer DNS, który blokowałby domeny owych "gazet", potencjalnie ponownie z przekierowaniem na informację o wystąpieniu propagandy. To pozwalałoby przepinać całe sieci lokalne na wariant internetu bez propagandy.
Jakieś pomysły?
#programowanie #propaganda #bekazpisu #protest
Słyszałeś co się dzieje w Australii w kwestii mediów Murdocha?
Słaby pomysł zamykać się na dyskusję i inne stanowiska- propagandę jak wolisz.