Aktywne Wpisy
Atypical +983
Mirki co się xD
Wystawiłem rower spalinowy na sprzedaż za jakieś 2000zł i od 7 rano ktoś wydzwaniał z jednego numeru a po godzinie 8 dostałem z drugiego taką wiadomość jak na screenie.
Gość zrobił mi dzień z samego rana tą wiadomością, a przypieczętował swoim zdjęciem XD No cóż, trzeba podnieść cenę tego roweru.
Jeśli jesteś tutaj (a sądzę że jest ( ͡° ͜ʖ ͡°)), to pozdrawiam Cię
Wystawiłem rower spalinowy na sprzedaż za jakieś 2000zł i od 7 rano ktoś wydzwaniał z jednego numeru a po godzinie 8 dostałem z drugiego taką wiadomość jak na screenie.
Gość zrobił mi dzień z samego rana tą wiadomością, a przypieczętował swoim zdjęciem XD No cóż, trzeba podnieść cenę tego roweru.
Jeśli jesteś tutaj (a sądzę że jest ( ͡° ͜ʖ ͡°)), to pozdrawiam Cię
tylko_pytam +65
Wytłumaczcie mi coś. Blok z tamtego roku w jednej z centralnych dzielnicy miasta, gdzie 15k za metr. Wynajem pewnie pod 4k. I u prawie wszystkich sąsiadów na piętrze buty wystawione na korytarz. To jest jakaś nowa moda? Dla mnie to wieśniactwo. U was też tak ludzie robią? Przecież każde mieszkanie ma tam przedpokój. A może to coś specyficznego dla #wroclaw ?
#nieruchomosci #patologiazewsi #patologiazmiasta
#nieruchomosci #patologiazewsi #patologiazmiasta
Moglibyście pokazać jakiś przykład kodu dla funkcjonalności typu CRUD wykorzystując czyste PHP, bez framweworków. Chodzi mi o podejście, jak powinno to wzorcowo wyglądać, bo przykładów masa, działać działa prawie zawsze, bo filozofii nie ma, ale jak to powinno być napisane zgodnie ze sztuką, zabezpieczone po prostu poprawnie.
// where $dbh is your PDO connection
$stmt = $dbh->prepare("SELECT * FROM animals WHERE animal_id = :animal_id AND animal_name = :animal_name");
/* bind the paramaters */
$stmt->bindParam(':animal_id', $animal_id, PDO::PARAM_INT);
$stmt->bindParam(':animal_name', $animal_name, PDO::PARAM_STR, 5);
/* execute the prepared statement */
$stmt->execute();
https://habr.com/en/post/486898/
tu masz więcej, nie tylko CRUD
pierwszy punkt to
PHP Best Practices To Follow in 2020
1. Always Use PSR
:) ale dobrze że wrzuciłeś bezpośredniego linka do PHP Standards Recommendations
MVC?
zgodnie ze sztuką to powinieneś mieć rozbite na kilka klas gdzie każda jest otestowana, kilka warstw (kazdwa warstwa to pewnie będzie kilka klas):
- routing
- form handling
- templating (view)
- data storage (model?)
- jakieś spięcie wszysktiego (controller?)
- to może wyglądać inaczej zależy jak wszystko porozbijasz no i opisałem tylko ogółniki
Generalnie lepiej użyć frameworka. Te kilka milisekund/mb nic Ci nie da (ważniejszy jest TTM). No