Wpis z mikrobloga

@ajuto00: No może w końcu zacznę, bo i tak najdłużej schodzi analizowanie wariantów. Tylko problem z tym, że troche nie ogarniam terminologii polskiej, więc na początku będą fakapy... ale fakapy to więcej komentarzy w sumie - więc też pozytywnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Mollymot: Może tak być... choć pół roku temu wszystko wyglądało dobrze. Szło w dobrym kierunku. Jest jeszcze druga strona medalu. Teraz jest kowid, GMy nie mają co robić, więc se strimują, bo chcą być jak Hikaru... ale wielu rezygnuje, bo jednak streamowanie codzienne + nagrywanie zajmuje dużo czasu... a dochodowe nie jest. Do tego cierpi przygotowanie do turniejów. Ja mam przeszłość biznesową, potrafię przez długi okres robić to samo nawet jak
@Vit77: no ja tez glosuje za tym zebys nagrywal po polsku :D A wtracaniem pojedynczych slowek po angielsku sie nie przejmuj, wiekszosc ludzi tego nawet nie zauwazy a reszcie to nie bedzie w ogole przeszkadzac
@Vit77 Poza tym nawet znane kanaly po ang jak Mato Jelic, Suren, coffe chess maja tylko po ok 100k subow wiec podobnie jak Marianczello.
Ja bym na twoim miejscu zrobil kanal po polsku, prosta nazwa cos w stylu "Szachy po polsku" i do tego zroznicowac kanal, nie tylko 20 minutowe filmiki bo nie kazdy ma czas, ja tez daje speed x2-3 bo w miare latwo cie zrozumiec ale tez wrzucac i jakies
@Mollymot: @Passer93: Nie no, zabieram się za to jak pies do jeża... nawet Gabriel z Włoch (chess with Gabriel), który śmieszniej ode mnie mówi po angielsku zaczął robić po włosku i faktycznie napierdziela subskrybentów z prędkością światła...