Aktywne Wpisy

mickpl +523
Wiem, że wielu kolekcjonerów kurnikowców zakłada, że z tym antyspekulacyjnym podatkiem od 3 mieszkania to zaraz ucichnie i tyle z niego będzie.
Otóż nie. Jak już temat chwycił to teraz będziemy go grzali do skutku.
Będziecie płacili progresywny, antyspekulacyjny podatek i będziecie szczęśliwi.
#nieruchomosci
Otóż nie. Jak już temat chwycił to teraz będziemy go grzali do skutku.
Będziecie płacili progresywny, antyspekulacyjny podatek i będziecie szczęśliwi.
#nieruchomosci

pogop +914
16 września 1976 roku mistrz świata w pływaniu w płetwach kończył 13-milowy bieg treningowy w Armenii, gdy nagle usłyszał niepokojący dźwięk. Trolejbus przewrócił się przez ścianę zapory i wpadł do jeziora Erewan. 23-latek natychmiast wbiegł na miejsce zdarzenia, rozebrał się i zanurkował do zanieczyszczonej ściekami wody, aby uratować jak najwięcej ludzi.
Pomimo prawie zerowej widoczności, Karapetyan popłynął 15 stóp w dół (5 metrów), aby dotrzeć do trolejbusu, tylko po to, by odkryć,
Pomimo prawie zerowej widoczności, Karapetyan popłynął 15 stóp w dół (5 metrów), aby dotrzeć do trolejbusu, tylko po to, by odkryć,
źródło: temp_file7731716272100271928
Pobierz

po tym jak usłyaszłem, że nowe konsole są strasznie ciche to strasznie męczy mnie hałas w moim kompie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
odpaliłem wczoraj Asasyna Odyseja i mój GTX1660 Super od Gigabyte (dwuwirnikowy) wydaje odgłosy jakby miał uczestniczyć zaraz w programie SpaceX i lecieć kolonizować Marsa...
czy ktoś z was miał podobne doświadczenia z tymi kartami?
wszystko siedzi w pure base 500 z dwoma 140mm z przodu i jednym 140mm z tyłu, czy to wina tej obudowy?
procek przykładowo się nie grzeje i fortis 3 na ryzenie 5 3600 daje radę na czilku
#pcmasterrace #komputery
1. kontrola temperatury - intensywnie pograj przez parę godzin i zobacz do ilu grzeje się GPU, CPU
2. temperatury w normie?
a. tak - czas na krzywe wentylatorów - ustaw na sztywno najwyższe obroty które nie denerwują i wróć do punktu pierwszego
b. nie - zdejmij panele frontowe i boczne i sprawdź - jak to rozwiązuje problem to obudowa z kategorii piekarnik. Jak problem jest dalej to czas na
@PortalZeSmiesznymiObrazkami: Palit Dual równie ciulowy, ale jednak chodzi cicho.
A ludzie mają w głowie tylko oszczędności na $$. Nie będą przecież dopłacać.
wszystko ogarniać w msi afterburner?
temperatury w normie to masz na myśli około 80 maks na gpu?
upgrade chłodzenia? co przez to rozumiesz dokładnie?
teraz bym poszedł w Meshify od Fractala albo SPC jak moja stara buda
ogólnie Ci powiem, że takie wysokie to mi się komfortowo grało
Tego nie robi się na wyrywki że tylko GPU, case fany są odpowiedzialne za dostarczenie zimnego powietrza i zwykle obudowa i jej wentylacja ma kolosalne znaczenie. Więc nieraz dobicie np 3x 120 na front, 3x120 side i 2x140 top zupełnie zmienia sytuację.
Drugie miejsce gdzie można grzebać to termopady (jak wyschły to wymiana) i pasta. W fabryce się nie
ale strasznieee dużo zabawy z tym
jedna rzecz mnie zastanawia:
przy ustawianiu krzywych w BIOS miałem opcję wyboru prędkości(?) DC i PWM - tylko PWM jakby nie do końca działało... żeby PWM działało muszę mieć płytę która to kontroluje i odpowiednie wentylatory?
PWM - wtyczka 4 pin
Najlepiej dać na auto bo można popsuć.
PWM daje trochę precyzyjniejszą kontrolę obrotów ale nie jest to wielka różnica