Aktywne Wpisy
Sleepypl +540
DJRuraWydechowa +217
Kolejny z tych debili Need For Speed Kraków, albo Illegal Night, który nie używa mózgu.
Nocny wypadek na Zabłociu, ameba umysłowa niby żyje, bo strażacy wyciągnęli go i został przetransportowany do szpitala, ale w sumie samochód jest tak #!$%@?, że szczerze mam wątpiwości, czy przeżyje. W najlepszym wypadku będzie kaleką do końca życia, tyle że już nie umysłowym, a fizycznym.
#krakow
Nocny wypadek na Zabłociu, ameba umysłowa niby żyje, bo strażacy wyciągnęli go i został przetransportowany do szpitala, ale w sumie samochód jest tak #!$%@?, że szczerze mam wątpiwości, czy przeżyje. W najlepszym wypadku będzie kaleką do końca życia, tyle że już nie umysłowym, a fizycznym.
#krakow
do około 2500 zł tu nawet niezłe były Delle z ryzenami 4500U i 2 slotami na ram za około 2600 zł, może jeszcze wrócą w tym roku, na minus niemiecka klawiatura.
do około 3000 zł
do około 3500 zł
do około 4000 zł
Może się jeszcze komuś przyda:
- najciekawsze części do składania PC na końcówkę roku i pierwszy kwartał 2021, jak oczywiście gdzieś znajdziecie nowego RTXa czy Radeona w rozsądnych cenach z dostawą w przeciągu kilku tygodni.
Jeżeli chodzi o laptopy z procesorami AMD to problem jest taki, że 80% zarezerwowanych 7 nm mocy produkcyjnych u TSMC przez AMD jest przeznaczane na produkcje chipów do nowych konsol, na pewno do końca tego roku. W pozostałych 20% zmieścić się muszą desktopowe procesory Zen 2 i Zen 3, mobilne Zen 2, karty graficzne z rodziny Navi 1 i Navi 2.
Premiery nowych mobilnych kart graficznych Ampere, mobilnych procesorów Zen 3 i nowych układów od Intela jest częściowo szykowana na styczeń. Wtedy też będą się pojawiać pierwsze zapowiedzi nowych laptopów i tak pewnie do marca. Jednak szanse, że się takie komputery pojawią w Polsce wcześniej niż w drugim kwartale 2021 są niewielkie.
#pustulkowelaptopy
Celowałem w kwote 6k ale nawet za tyle to są badziewia jakieś
No nic dzięki za robotę czekam na następne aktualizacje od Ciebie. Kiedyś coś kupie :D
HP Elitebook 845 G8 wygląda spoko tyle że jak mówisz niema go :/
Nie chce wydawać kasy w np karte graficzną bo mi kompletnie niepotrzebna (mam stacjonarkę). Wole zainwestować w lepszego procka, i jakąś normalną matryce i obudowę. Najbardziej podoba mi się Lenovo X1 ale nie dość że cena wysoka, to jeszcze nie oferuje nic specjalnego
Laptop bardziej
Komentarz usunięty przez autora
karta graficzna: AMD Radeon Graphics. Jak to się ma do grafiki Vega? To jest to samo? szukałem w necie ale jakoś nie znalazłem informacji o tym. Na swojej stronie pisałeś że jeżeli grafika zintegrowana to polecasz Vega 8 więc chciałem się zapytać jak to "AMD Radeon Graphics" ma się do Vegi 8
Wracam do pomysłu z kupnem lapka. Do programowanka i moze jakichś gierek, ale to by musiała być opcja dołożenia drugiego dysku ssd.
Czy te lapki są drogie w tych cenach?
lepsiejszy omen
gorszy omen
16delmy to trochę mało, warto dopłacić do tego procka/karty tyle kasy? Może pojawiło się coś lepszego od świąt?
Dzięki.
A może w ogole nie dawać tym z xkom grzebać i samemu ramu dołożyć?
@TheAdas: Sporo osób czeka na Legion z ryzenami 5800H i RTXem 3060, Omen w podobnej konfiguracji będzie droższy. Natomiast te z linku nieopłacalne.
Ale te nowe legiony/omeny to pewnie będą droższe niż to ~5k? Mogę dołożyć, ale też nie chce przesadzać, bo to nie będzie raczej mój głowny komputer, bo na razie pracuje z chaty głownie i mam desktop.
Sprawdziłem sobie wydajność 4800h vs 5800h
i 1660ti vs 3060
I taka duża różnica toto nie jest, jeśli te porównania są wiarygodne.
A jaki jest powód, że omeny są droższe?
Komentarz usunięty przez autora
- budżet 6k (wraz z Windowsem i pakietem MS office)
- ~15 cali
- wideokonferencje (różowa ma mikrofon zewnętrzny), przeglądarka, programy biurowe i do obliczeń statystycznych (RStudio, więc dobry procek mile widziany i może być 32GB RAM, aczkolwiek nie jest to krytyczne)
- nie ma potrzeby karty graficznej
- ładny, solidny :)
- w miarę możliwości lekki, przenośny i cichy
No i czy warto na nie czekać - czy recenzje mają równie dobre co te modele z matrycą 144hz i AMD 4800h?
Ostatnie pytanie - ile może kosztować ~konfig z 3060 i czy będą różne TDP?
Pozdrawiam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
userbenchmark to kiepskie źródło informacji na temat wydajności, raczej z laptopowych cpu i gpu to notebookcheck i np. kanał hardwareunboxed.
RTX3060 TDG 130W(115W+15W) jest średnio jakieś 20-23% szybszy od RTX2060 TDG 115W, a te słabsze warianty 3060 lepsze o ~10-11% od RTXa 2060.
Trochę lepsze wykonanie i HP się bardziej