Aktywne Wpisy

cuks +22
Jakiś czas temu umówiłam się na pierwszą randkę z tindera z facetem, którym byłam oczarowana, zauroczona wręcz, byłam tak zestresowana na spotkaniu, że zabrakło mi śliny w gardle, po jakichś 20 minutach typ złapał mnie za rękę jakbyśmy byli małżeństwem z dziesięcioletnim stażem, później z uśmiechem chwycił mnie za nogę i zażartował żebym się rozluźniła, zamurowało mnie, wyszłam z baru w którym się umówiliśmy z pretekstem, że źle się czuję, płakałam całą

Pink_Floyd +14
#alkohol #alkoholizm #zdrowie #kiciochpyta
Może głupie pytanie, ale jaki sens ma nocny zakaz sprzedaży alkoholu np. po 22?
Kto ma się #!$%@?ć do 22 już się #!$%@?, jeżeli zrobi to porządnie to trzyma go dobre kilka godzin, więc nocne hałasy, oszczane bramy kamienic i inne tego typu "atrakcje" i tak i tak będą.
Nie ma chyba ludzi, którzy o 22:15 wpadają na pomysł "idźmy,
Może głupie pytanie, ale jaki sens ma nocny zakaz sprzedaży alkoholu np. po 22?
Kto ma się #!$%@?ć do 22 już się #!$%@?, jeżeli zrobi to porządnie to trzyma go dobre kilka godzin, więc nocne hałasy, oszczane bramy kamienic i inne tego typu "atrakcje" i tak i tak będą.
Nie ma chyba ludzi, którzy o 22:15 wpadają na pomysł "idźmy,

Jak sobie najfajniej ogarnąć monitoring mieszkania w wersji chałupniczej? Czasem widuję filmy tego typu: https://www.youtube.com/watch?v=RSRf3ezgsc0
Może ktoś coś podobnego sam budował? Myślałem o kamerce podpiętej do Rasperry Pi, ale co dalej? Bo ja tu widzę kilka problemów:
a) prywatność domowników: gdyby kamera działała cały czas, to będzie nagrywać mnie, wolałbym tego uniknąć, bo mam zwyczaj paradować po domu z gołym pindorem, czy mówić rzeczy, które nie powinny ujrzeć światła dziennego, do tego przy dobrej jakości można czytać dane z monitorów, wpisywane hasła itd.,włączanie przy wychodzeniu i wyłączanie przy wchodzeniu musi być #!$%@?ące, znając życie jak raz zapomnę włączyć to wtedy coś się akurat stanie ( ͡° ͜ʖ ͡°), do tego i tak nagram się podczas wchodzenia/wychodzenia, łatwo zapomnieć o wyłączeniu,
b) zapis nagrań: mam w domu kilka serwerów w ramach NASów, ale zapis na nich nie ma większego sensu, bo pewnie zostaną ukradzione razem z dyskami ( ͡° ͜ʖ ͡°), zapis do chmury to znowu comiesięczne koszta (gdzie najlepiej do takich zastosowań?), siada przy braku netu, no i w ogóle możliwość wysłania wideo pindora w internety.
W sumie nic więcej mi do głowy nie przyszło. Wszelkie tips and tricki miło widziane ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Co do zapisu to albo chmura albo vps. Chyba że z
Ja mam kamerkę podłączona pod gniazdko wi-fi. Jak mnie nie ma w domu (tracker) malina uruchamia gniazdko.
@statystyczny_wykopowicz: hmm, a w jaki sposób trackujesz czy jesteś w domu? Dzięki!
@WuBe: oo, i jest darmówka, na pewno sprawdzę, pewnie jakiegoś vpsa ogarnę, bo lubię pogrzebać czasem. Dziękówka również.
Na Hejdom manual prostych automatyzacji:
https://hejdom.pl/blog/28-smart-rozwiazania/114-automatyzacje-wejscia-i-wyjscia-z-domu.html