Aktywne Wpisy
DragonBreath +14
#pracait #studia
Nie wiem kto wymyslil, ze po Informatyce masz tytul inzyniera, ale temu panu nalezy sie nobel.
Informaryka jest jakos 5 razy prostsza niz studia nietechniczne, ktore juz ukonczulem.
Tu macie do domu jakies zadania, tu napiszcie program oczywiscie w domu uzywajac chatagpt, troche tam zadan przerob na laborki i 4 lub 5 sie nalezy jak psu buda xDDDDDDD
Oprocz matematyki, ktora stanowi nie wiecej niz 20% materiału na pierwszych 2-3
Nie wiem kto wymyslil, ze po Informatyce masz tytul inzyniera, ale temu panu nalezy sie nobel.
Informaryka jest jakos 5 razy prostsza niz studia nietechniczne, ktore juz ukonczulem.
Tu macie do domu jakies zadania, tu napiszcie program oczywiscie w domu uzywajac chatagpt, troche tam zadan przerob na laborki i 4 lub 5 sie nalezy jak psu buda xDDDDDDD
Oprocz matematyki, ktora stanowi nie wiecej niz 20% materiału na pierwszych 2-3
meemphis11 +1
Cały film jest przesiąknięty chrześcijańską symboliką(np nazwa planety na której rozgrywa sie akcja filmu to
LV-223 co jest nawiązaniem do fragmentu starego testamentu 22:3)
Jezusowy wątek został wycięty bo studio i Ridley Scott uznali że może to być zbyt kontrowersyjne. Szkoda bo "Prometeusz" według mnie mógłby być o wiele lepszym oraz ciekawszym filmem gdyby dodano parę wątków, a kilka głupot wycięto.
#ciekawostkifilmowe #ciekawostki #film #kino #obcy #alien #kultura #rozrywka #scifi #ufo
@Mega_Smieszek: ja też go bardzo lubię ale żałuję że trochę spieprzyli bo mógłby być naprawdę świetny film może nawet kultowy.
@Mega_Smieszek: np. to, dlaczego naukowcy na powierzchni obcej planety ściągnęli pokrywy skafandrów? xD
@miecz_przeznaczenia: to nie tylko moje przemyślenia, ale sam Ridley Scott mówił że w pierwotnej wersji miał być Jezus
Z tym Jezusem to też czytałem kilka teorii. W jednej wersji miał być po prostu inżynierem, w innej wynikiem zmieszania człowieka i inżyniera(ojciec bóg, matka człowiek), w jeszcze innej to miał być noworodek zabrany ludzkim rodzicom i wychowany przez inżynierów.
A tak producenci, którym nawet sam Ridley nie mógł się postawić, znów spieprzyli film. A z tego #!$%@? potem się wykluło Alien: Covenant / Obcy: Przymierze z jeszcze większą dawką głupot.
Jesli inzynierowie zasiali zycie na Ziemi to musieli to zrobic ponad miliard lat temu. To co oni stali w rozwoju pozniej? Przez miliard lat? Przeciez nie widac aby w jakikolwiek bardziej znaczacy sposob sie rozwineli i aby dalej ewoluowali. Chyba ze wtedy byli jakas mega rozwinieta rasa a zostaly z nich jakies resztki. Ale to dalej nie ma sensu bo co oni sie w takim
@xaliemorph: Też myślę że Ridley chciał zrobić nieco inny film dlatego zatytułował go "Prometeusz", a nie "Alien 5" tylko że producenci/studio naciskało żeby było więcej motywów z "aliena" bo seria znana i lepiej sie sprzeda, przez co "Covenant" wygląda tak jak wygląda.