Aktywne Wpisy
lady_katarina +1427
Test: ile na mirko zostało jeszcze ludzi, którzy nie są redpillami, blackpillami, nie nienawidzą wszystkich dookoła, nie są "prawakami", "lewakami", po prostu normalni ludzie, którzy przychodzą tutaj pośmiać się ze śmiesznych obrazków, wdać się w ciekawe, merytoryczne dyskusje, poczytać coś na tagach ze swoich zainteresowań itp.
Zapraszam do plusowania.
Zapraszam do plusowania.
Agresywna_Szyba +174
Zaczął się grudzień, więc czas przerzucić się na bardziej zimowe/świąteczne smaki.
Od lewej:
1) Postillion - w----y
2) Bernard Magic Moments Black - truskawki, wanilia i figa
3) Bernard Winterpris - piernik, cynamon, skórka pomarańczy i grzane wino.
1) ciemna, dosyć drobno zmielona, nie czuć mocno w----y, a raczej aromat alkoholu jak z czekoladek, ale dosyć przyjemny
2) ciemna, średnio mocno zmielona, dosyć wilgotna - mocno czuć truskawki, wanilia lekko i nie pamiętam kiedy jadłem figi, więc nie pamiętam jak smakuje xD
3) ciemna, średnio mocno zmielona, dosyć wilgotna, najbardziej wyczuwalny piernik i cynamon
Ciężko powiedzieć która najlepsza... 1 jest "ciężka" w smaku, 2 bardziej odświeżająca, a
z perspektywy czasu żadna z nich jakaś wybitna nie była IMO - takie do niuchania zimowymi wieczorami, ale nic poza tym
no i w międzyczasie całkowicie przestałem niuchać ¯\_(ツ)_/¯ bo chyba się trochę uzależniłem od tabaki i wciągałem ją na potęgę... więc jakoś w połowie stycznia odstawiłem i od razu lepiej się oddychało :D