Wpis z mikrobloga

Co się stanie z majorem w przypadku zgonu knura? Będzie mógł tam przebywać i czy państwo przejmie ten domek?
#kononowicz
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rotevil: Niby dlaczego ma tam przebywać jak nie ma go w księgach wieczystych ani notarialnie mu nikt tego nie przypisał. Skoro nie ma żadnej rodziny Konon ani spadkobiercy to grunt pójdzie do miasta , tym bardziej, że jest zapewne zadłuzony.
  • Odpowiedz
@ACE41: co tylko potwierdza to jakim strus jest imbecylem,
zamiast stawać na głowie i dbać o prezydenta...
ale czego się tu spodziewać
  • Odpowiedz
@aa-aa: On ma stwierdzoną schizofrenię także pewnie i jego zawiną do Choroszczy np gdby Konon umarł i szukali winnego. Tyn typ jest idiotą i jakieś gimby od vornesta mu mogą wcisnąć jak ma żyć jako Asia
  • Odpowiedz
@nierdzewny: Może przypisać ale spadkobierca odpowiada też za długi, które przechodzą. Z resztą on jest schizofrenikiem także nikt go nie będzie traktował na poważnie.
  • Odpowiedz
@ACE41: dokładnie, schizofrenia, często tutaj różne epitety tez spod mojej ręki w jego stronę lecą, ale tu jest nieleczona schizofrenia przede wszystkim, tak jest
  • Odpowiedz
@nierdzewny: mam pojęcie bo miałem kiedyś staż w wydziale cywilnym i mieliśmy sprawy spadkowe. Testament notarialny działa dla osób obcych, a tak ustawowo dziedziczy rodzina jesli chce przyjąć spadek.
  • Odpowiedz
Czytałem kiedyś, że Paweł ma takie pismo od knura z testamentem

@Rotevil: ten list to zupełny bełkot, żaden testament. Jeśli pawełek myśli, że na tej podstawie przejmie posiadłość to jest idiotą.
matador74 - > Czytałem kiedyś, że Paweł ma takie pismo od knura z testamentem

@Rot...
  • Odpowiedz
@nierdzewny:
ale jakie tu są okoliczności jego sporządzenia, przecież to absurd, żeby obcy człowiek na podstawie oświadczenia ledwo świadomego człowieka otrzymywał spadek
to czemuś pan wcześniej tego nie załatwił? a może pan nie miałeś nic dostać?
przecież to oczywiste
  • Odpowiedz