Aktywne Wpisy

wesola_loserka +89
Razem z mężem ulegliśmy namowom naszych rodziców i zrobiliśmy sobie 3 dzieci. Teraz zaczęły się problemy, bo rodzice obiecywali pomoc finansową i opiekę, żebyśmy mogli normalnie żyć i teraz się z tego wycofują. Czujemy się oszukani i myślimy o pozwaniu ich do sądu. Co myślicie?
#demografia #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
#demografia #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow

ItsyBitsyPajonk +196
Nitka na najsmaczniejsze długopisy do obgryzania. Ja zacznę. Klasycznie - długopis BIC.
Najlepszy aromat i stosunek jakości obgryzania do ceny. Dodatkowym atutem jest zatyczka, którą można gryźć osobno.
#glupiewykopowezabawy
Najlepszy aromat i stosunek jakości obgryzania do ceny. Dodatkowym atutem jest zatyczka, którą można gryźć osobno.
#glupiewykopowezabawy
źródło: bic
Pobierz

Jestem devopsem z 6 letnim stażem. Czuje sie wypalony. Kasa w korpo slaba (lewo udalo sie 10k przekroczyc na UOP)
Stack ktorego uzywamy obrzydza mi prace (python 2.7; trójki nie bo mamy za duzo skryptow, nie ma kiedy zmigrowac). Proba uzycia czegos nowego trwa okolo roku od zaplanowania (taki mamy z-----y backlog).
Do tego dochodzi malostkowy mikromanagment.
Jak sie z tego wyrwac, jak nie moge patrzec na komputer po pracy?
Stack to python, ansible, openstack, czasem troszke dockera. + umiejetnosc sklejenia tego w jakis konkretny CI/CD.
Od 2 lat tez na 20% cisne bycie scrum masterem dla swojego zepolu, bo myslalem naiwnie ze bede w stanie cos zmienic.
Jak patrze na inne oferty w widelkach 10-15k to przeraza mnie ze malo z tego wiem. A długo tutaj nie wytrzymam.
Poradźcie jak z tego wybrnąć?
#devops #programowanie #korpo #programista15k
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #5fbc1a6563ef59000b67be32
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
Komentarz usunięty przez autora
@AnonimoweMirkoWyznania: trzeba było zostać lekarzem za 4k UOP albo ratownikiem za 2k xD
Zaakceptował: sokytsinolop
Kocham te posty Mirków, koniecznie anonimowych z treścią mniej więcej:
"Jestem załamany, zarabiam ledwo 10 tysięcy, a gdzie tu myśleć o mieszkaniu, rodzinie... nie mam już sił do tej pracy..."
I już mam w głowie obraz takiego opa zapuszczonego grubaska, przegrywa zarabiajacego 2k na zleceniu który chociaż chwilę chcę poczuć się lepiej... Tylko po co Wy to robicie ?( ͡° ͜ʖ ͡°)
Uwielbiam te posty gdzie ktoś niskie poczucie własnej wartości mirroruje na innych
@blend
Dzieki za sensowny komentarz. Chyba wlasnie to powienienem sobie wziac
@uketrab na koncu wyznania jest link do rozmowy prywatnej
Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
Zaakceptował: LeVentLeCri
Dlatego piszesz z anonimowych dzbanie