Wpis z mikrobloga

@bacaero: xiaomi vacuum mop pro (czy jakos tk) STYJ02YM - kupilem na ali nie mam porownania ale jestem poki co bardziej zadowolony niz sie spodziewalem. Wyczyscil stare dywany z roznych klaków... mopowanie to tak tylko na odswiezenie bo nie zmywa nic (ale to chyba we wszystkich tak)
Pewnie zaraz ktos roborocka poleci ale roznica taka ze ten dorwalem za ~800 z kodami (normalnie 950-1100) a roborock to juz 1100-1400. Chcialem
  • Odpowiedz
Dzieki panowie. Ale ogolnie warto kupić nawet do samego odkurzania i ew. Raz na tydzien mopowania? Mam progi ok 2cm w pokojach
  • Odpowiedz
@bacaero: viomi V3 lub V2 pro jest Tańszy niż roborock. Viomi działa też w ekosystemie Xiaomi, od siebie dodam że brat ma S5 i sobie chwali ¯\_(ツ)_/¯.

@bacaero: z progami bywa różnie, musisz poczytać na necie, ewentualnie YT, ale z tego co pamiętam Viomi lepiej sobie radzi z progami niż S5... Mogę się mylić jak coś ( ͡° ͜ʖ ͡°). Ja jestem tak zadowolony
  • Odpowiedz
@dzejsonk: leci aż miło, jedyny problem to cieknący zbiornik wodny i wodno/kurzowy... A jest to spowodowane krótkimi rurkami( wada projektowa majfrendow, ale już rozwiązany w nowszych egzemplarzach) , ale to ogarnę na dniach.
  • Odpowiedz
@PiotrTAG: dzięki :P ja wezmę chyba teogo roborocka s5 moze nie jest najnowszy ale jakoś przewertowałem internet i wypada dobrze. Może jakas promka akurat się trafi na fake week
  • Odpowiedz
@dzejsonk: nigdy nic od nich nie kupiłem, ale z tego co pamiętam to bracki za tyle go kupił rok temu. Poszukaj czegoś na Ali jak nie zależy Ci na gwarancji...chcoias ona tam jest ale nie taka jak w PL
  • Odpowiedz
@PiotrTAG: zamówiłem na ali za 1370zł bo tego z allegro nie udało sie wyłapać. W ciągu kilku sekund poszło 730 sztuk...

W sumie się zastanawiam czy nie anulować zamówienia i nie dołozyć kilku stówek i zamówić u kogos na allegro, nie wiem jak z gwarancją przy chińczykach z ali :/
  • Odpowiedz
@dzejsonk: no tak średnio z gwarancją. Zastanów się na Viomi v2 pro... Z pl masz za 1200-1300. Dla mnie viomi jest lepszy niż roborock,mam porównanie z bratem i mój wypada lepiej. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz