Przy mniejszych kwotach (to względne, dla każdego to inna wielkość) jak zarabiasz to lepiej wygląda podane w procentach, jak wtopisz to w gotówce tak jakoś lżej. :-)
@czajqa: Procenty lepiej odzwierciedlają zysk, ponieważ uwzględniają wysokość kapitału zainwestowanego. Jeżeli powiedziałby, że zarobił 1000zlotych to nie wiadomo byłby czy to dużo czy może ponosił ogromne ryzyko zyskując grosze względem użytego kapitału.
@oslet: przy normalnym rynku 100% to marzenie, ale przy tak rozbujanym covidowym to człowiek wybrzydza. Pomyśl ile lat na lokacie trzeba by było trzymać kasę, żebyś miał zysk 100%? Może sprzedać połowę tego co masz i patrzeć już spokojnie co będzie dalej? nawet jak zbankrutuje to strata będzie bliska zero. Wkład już będziesz miał w ręku. Jednak wiem co ja bym zrobił - ustawić STOP LOSS na minimum 120% zysku albo
@dasters o to że też chciałem kupić w marcu ale tego nie zrobiłem o teraz pluję sobie w brodę bo jest jakaś stała zniżka na paliwo dla posiadających ilestam akcji
#tatuaze #chwalesie kolejny do kolekcji, ulubiony zespół i bieszczadzkie tlo ( ͡º͜ʖ͡º) . Wyszedł mega fajnie i jestem bardzo zadowolony, tylko trzeba uważać teraz jakoś od chodzi żeby się nie zmuszał i dobrze goił ( ͡º͜ʖ͡º)
#heheszki #braun #gasnica #sejm W całej tej aferze jedynym plusem jest to, że znalazłem ciekawy kanał o kulturze żydowskiej i facet faktycznie ma dystans i poczucie humoru.
#oswiadczenie #chwalesie #gielda
Jeżeli powiedziałby, że zarobił 1000zlotych to nie wiadomo byłby czy to dużo czy może ponosił ogromne ryzyko zyskując grosze względem użytego kapitału.
Komentarz usunięty przez moderatora
@czajqa no niestety wkładu nie było wiele, 1700 zl xD i sie podwoilo
@kamil-wasniewski @Akman @Metrozaur
Może sprzedać połowę tego co masz i patrzeć już spokojnie co będzie dalej? nawet jak zbankrutuje to strata będzie bliska zero. Wkład już będziesz miał w ręku.
Jednak wiem co ja bym zrobił - ustawić STOP LOSS na minimum 120% zysku albo