Aktywne Wpisy
Shyvana +500
Od mniej więcej 10 roku życia chciałam zostać prawnikiem.
Jak rozpoczęłam studia to dotarło do mnie, że chcę zostać sędzią.
W zeszłym tygodniu w wieku już lat niemalże 30 prowadziłam swoją pierwszą rozprawę i kurde, mówię wam, warto było poświęcić te wszystkie lata na naukę.
Teraz już tylko ostatni zryw w postaci egzaminu zawodowego i zaczynamy 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
#prawo #chwalesie
Jak rozpoczęłam studia to dotarło do mnie, że chcę zostać sędzią.
W zeszłym tygodniu w wieku już lat niemalże 30 prowadziłam swoją pierwszą rozprawę i kurde, mówię wam, warto było poświęcić te wszystkie lata na naukę.
Teraz już tylko ostatni zryw w postaci egzaminu zawodowego i zaczynamy 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
#prawo #chwalesie
Mjakson84 +199
Trochę mnie striggerowała ta akcja z oczernianiem RODów, więc wytłumaczę na moim przykładzie dlaczego ROD jest potrzebny i jak wiele bredni pojawia się ze strony ignorantów.
Mam 34 lata, jestem programistą ze stosunkowo dobrą pensją, "za pandemii" wziąłem z żoną mieszkanie w kredyt (w wieku 30 lat, późno, bo sam odkładałem przez lata na wkład własny). Żona jest architektem krajobrazu, ale nie było szans żebyśmy się rzucili na dom z działką by
Mam 34 lata, jestem programistą ze stosunkowo dobrą pensją, "za pandemii" wziąłem z żoną mieszkanie w kredyt (w wieku 30 lat, późno, bo sam odkładałem przez lata na wkład własny). Żona jest architektem krajobrazu, ale nie było szans żebyśmy się rzucili na dom z działką by
Czy to się czasem nie przedawniło, jakim cudem mogly byc dlugi/nieprawidlowosci po tylu latach. I jak to wygląda z mojej strony czy powinienem to płacić, podzielić na pół z włascicielem czy mam jakiś okres maksymalny do którego musze zapłacić.
Mój zapis z umowy dotyczący czynszu:
"Najemca zobowiązany jest opłacać miesięczny czynsz za użytkowanie mieszkania dla zarządcy nieruchomości do dnia 28. Każdego miesiąca gdyby okazało się że po rozliczeniu mediów jest on wyższy to kwota czynszu miałaby ulec odpowiedniemu podwyższeniu od kolejnego miesiąca wraz z zapłatą ew. niedopłaty z tego tytułu."
#mieszkanie #wynajem #nieruchomosci #prawo #lokatorzy #wynajem #pomocy
Ale nie. Lepiej napisac na forum, bez podawania szczegolow, to moze ktos anonimowy z internetu odpisze - w koncu mamy tu samych prawnikow (lub) programistow 15k :) LOL
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
P.S. W tym wypadku wydaje mi sie, ze ten caly "blad" to fakt, ze wspolnota pewnie nie uaktualnila przez 5 lat stawek
@Adams_GA: no raczej spółdzielnia mieszkaniowa jest przedsiębiorcą i ma 3 letni termin przedawnienie, np SN w uchwale III CZP 69/16.