Aktywne Wpisy
yosemitesam +16
Koziom +247
O #!$%@?, Sikorski z czym wjechał (ʘ‿ʘ)
#polityka #sejm #bojowkaradkasikorskiego #bekazpisu
Walia chce zakazać politykom kłamania przed kolejnymi wyborami: „W przypadku prawomocnego skazania za nieprawdziwą wypowiedź na drodze sądowej, groziłby im czteroletni zakaz wykonywania zawodu parlamentarzysty”
#polityka #sejm #bojowkaradkasikorskiego #bekazpisu
Zastanawiam się co mi dadzą pedały SPD?
Jaki będzie przyrost prędkości (tzn zwiększenie efektywności mechanicznej)? Brać speedplaye ze względu na możliwość fajnego fittingu?
Czy pedały Shimano 105 to sensowny wybór? Jeżdżone około 700km miesięcznie.
Sklaniam się ku nim że nie zgledu na twardą podeszwę buta. Guma w trampkach jest mega mało sztywna i noga się męczy. Do tego podeszwa amortyzująca czasem zachacza o tylni łańcuch i but się brudzi.
#szosa #rower #spd #pedaly #pytanierowerowe
Bloki bierz zwykłe MTB bo szkoda zębów i zachodu przy schodzeniu schodami w szosowych, a i tak żadnej różnicy między nimi nie odczujesz
@KrojonyAnanas:
Bzdura. To kwestia także wrażliwości oraz wad postawy takich jak np. pospolite płaskostopie.
W takich wypadkach nie ma szans by ustawic tak by nie bolało. Trzeba się uciekać do jakiś patentów z podkładkami kątowymi. Problem w tym by skumać co jest przyczyną i jak temu zaradzić.
@md5sum bierz SPD w ciemno, zdecydowanie warto
Buty SPD są sztywne, podeszwa buta nie ugina się tak jak w zwykłych butach cywilnych/sportowych, więc nawet jak będziesz
@goedenavond:
tracenie mocy na ugięcie stopy? o czymś takim jeszcze nie słyszałem nigdy :D Jak to sie mierzy? LOL
LOL
Ale oczywiscie ze dla pseudo-sportowaca wszedzie tracą sie waty :) LOL
@goedenavond: byczq nie wiem czy jest się czym chwalic. Na podkrakowskich górkach średnia 30 to nie jest zaden wyczyn. Olej za 200zl? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@bibsz: rozumiem mniej więcej na czym traci się energie. Faktycznej wyginanie stopy jest męczące
@majeranek: ok. W razie czego będę myśleć o wkładce do butów
@krabozwierz: z tego co wiem boa daje dozywotnia gwarancję na mechanizm
@Zabi96