tylko że wiele osób w ten sposób myśli. I nie trzeba szukać za oceanem, tylko wystarczy tu w Polsce.
@KekistaniRefugee: A no prawda. I myślisz, że wspólna "masturbacja" nad tym tematem, tych którzy tak nie myślą coś zmienia? Jak dla mnie to ma taką samą moc sprawczą jak internetowe petycje.
@KekistaniRefugee to normalne - tak było zawsze - elity w każdym państwie w ogóle zdolne myśleć abstrakcyjne, analitycznie i przyczynowo skutkowo na złożonych modelach to od 5 do maksymalnie 15 procent populacji. Resztę większość rzeczy po prostu przerasta.
@LowcaG: brakuje nam polityków którzy kupią ludzi populistycznymi hasełkami aby tylko zdobyć władzę a następnie zrobią jak należy, czyli wolność ekonomiczna. Chyba nie da się inaczej niż przez decepcję.
@KekistaniRefugee: w ogóle nie powinno być wyborów :) tam gdzie sie da powinna być zasada kooptacji na podstawie kompetencji osiągnięć i rozliczenie potem z efektów czyli np wymierne konkursy - tak jak jest w każdej innej dziedzinien- jeżeli mamy kończyć z debilizmami to demokratyzm jest na piedestale najbardziej debilnych religii świeckich. Oczywiście prawne rozdysponowanie kompetencji i normalny ustrój nomokratyczny do tego z realnym trójpodziałem władzy i silnym organem kontrolnym w postaci
@KekistaniRefugee W PL nie ma ale PL to taka dryfująca tratwa z białymi murzynami której każdy wszystko narzuca - upadek USA i bankructwo świata zachodniego już za rogiem - jeżeli rozpaczliwy reset się nie powiedzie to nawet szybciej niż podejrzewamy - a żadna inną cywilizacja w takie nonsensy jak demokratyzm nie wierzy więc jak przyjdą Arabowie czy Chińczycy to tratwa z murzynami jeżeli nie będzie miała nad sobą jakichś górali że wzgórz
brakuje nam polityków którzy kupią ludzi populistycznymi hasełkami aby tylko zdobyć władzę a następnie zrobią jak należy, czyli wolność ekonomiczna. Chyba nie da się inaczej niż przez decepcję.
@KekistaniRefugee: Przykłady Kukiza itp. (którzy tak na prawdę nie reprezentowali sobą nic) pokazuje, że da się zdobyć władzę. Jednak nie szedłbym w kierunku oszustwa.
Brakuje ogarniętych, wiarygodnych polityków, którzy przygotują logiczną i spójną strategię i będą umieli ją przedstawić wyborcom w postaci korzyści,
@LowcaG: ciekawe gdzie i komu by mieli to przedstawić jeżeli wszystkie główne media są w rękach 2 partii które nawet już nie emocjami wygrywają wybory tylko praniem mózgu 24h na dobę wmawiając kompletnie niestworzone rzeczy i kreując alternatywna rzeczywistość w którą każdy ich widz ochoczo wierzy i da się za nie pociąć.
@ArpeggiaVibration: Czyli mówisz, że jesteśmy już bez szans? ( ͡°͜ʖ͡°)
Ja jestem jednak trochę optymistą i uważam, że szanse by były. (Co nie znaczy, że zjawią się odpowiednie osoby). Przykład, aborcji pokazuje jak niewiele trzeba aby nagle mówiono o czymś.
Jednak to raczej nie w następnych wyborach, bo aby to miało sens, już taka siła powinna kreować się teraz, a nie ma szans aby zebrało
@LowcaG: Myślę że tak - chyba że zdarzy się cud i większość przestanie wierzyć w media i np. nie pójdzie do wyborów. Tylko frekwencja może coś ugrać jeżeli chodzi o sam wynik.
Druga sprawa natomiast jest to że wszystkie kluczowe decyzyjne organy państwa już dawno są w pełni zinfiltrowane i w dużej części jeżeli nie w całości kontrolowane przez obce wywiady - które tu tocza wojenke między sobą o wpływy. Polska
@ArpeggiaVibration: Dlatego trzeba robić wszystko ażeby naciskać bardzo mocno na każdym etapie, odkłamywać mity bo żyjemy mitami jak 1989 czy Smoleńsk czy istotą 447 i pobocznych kwestii z tym związanym, aby bandyci się ujawnili kto tu rządzi i sypali siebie nawzajem, może to będzie otrzeźwienie na poziomie resetu i coś się zmieni, właśnie dlatego bandyci stosują ucieczkę do przodu i piorą mózgi tak ażeby to się nigdy nie udało.
#ekonomia #gospodarka #socializm #konfederacja #bekazlewactwa
@KekistaniRefugee: A no prawda. I myślisz, że wspólna "masturbacja" nad tym tematem, tych którzy tak nie myślą coś zmienia? Jak dla mnie to ma taką samą moc sprawczą jak internetowe petycje.
już się właśnie zaczęła ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Czasem myślę, że to taka autoterapia.
@KekistaniRefugee: Ale nie będzie, temat wałkowany dziesiątki razy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Test to powinien być na polityków i to jest do zrealizowania.
@KekistaniRefugee: Przykłady Kukiza itp. (którzy tak na prawdę nie reprezentowali sobą nic) pokazuje, że da się zdobyć władzę.
Jednak nie szedłbym w kierunku oszustwa.
Brakuje ogarniętych, wiarygodnych polityków, którzy przygotują logiczną i spójną strategię i będą umieli ją przedstawić wyborcom w postaci korzyści,
Ja jestem jednak trochę optymistą i uważam, że szanse by były. (Co nie znaczy, że zjawią się odpowiednie osoby).
Przykład, aborcji pokazuje jak niewiele trzeba aby nagle mówiono o czymś.
Jednak to raczej nie w następnych wyborach, bo aby to miało sens, już taka siła powinna kreować się teraz, a nie ma szans aby zebrało
Druga sprawa natomiast jest to że wszystkie kluczowe decyzyjne organy państwa już dawno są w pełni zinfiltrowane i w dużej części jeżeli nie w całości kontrolowane przez obce wywiady - które tu tocza wojenke między sobą o wpływy. Polska