Wpis z mikrobloga

Yo,
Czy ktoś z doświadczeniem z poprzednich generacji się orientuję z jaka częstotliwością ps5/xbox series może wydawać kolejne rewizje sprzętu?

Zastanawiam się czy kupować teraz czy może poczekać do czasu aż wypuszcza hardware po bugfixach

#xbox
#forum
#ps5
  • 9
  • Odpowiedz
@Masteruser19: na "slimkę" min 2 lata sądzę, że trzeba poczekać, a jeśłi chodzi o wersję PRO to podejrzewam, że ta generacja ich nie będzie miała z racji słabszego klocka który wtedy nie mógłby już nadążyć za grami na takie konsole
  • Odpowiedz
z racji słabszego klocka który wtedy nie mógłby już nadążyć za grami na takie konsole

@Zielony_Ogr: to akurat problem MSu, a nie Sony ( ͡° ͜ʖ ͡°). Ci nadal sobie moga 'pozwolic' na wersje PRO. Jednakowoz, tak jak ty uwazam, ze nie bedzie mocniejszej - PS4Pro wyszla, bo sobie sprzety nie radzili z VRem. Teraz to juz nie jest problem.
  • Odpowiedz
@Masteruser19: Slim za 2-3 lata

Na modele Pro póki co bym nie liczył. W większości gier różnica między podstawową konsolą a lepszą wersją to tylko rozdzielczość podniesiona z 1080p do 2k/4k. Nowe konsole na dzień dobry są dla telewizorów 4K i nie widzę dlaczego by miała powstać wersja Pro.
  • Odpowiedz
nie widzę dlaczego by miała powstać wersja Pro.

@Tommy__: pieniądze ( ͜͡ʖ ͡€)
tylko najpierw musi się nasycić rynek zwykłymi konsolami
  • Odpowiedz
pieniądze ( ͜͡ʖ ͡€)

@ebson: Akurat nie zgodzę się z tym. Wersje PS4 Pro oraz XOX powstały dlatego:
- pierwsze wersje konsol były za słabe w dniu premiery;
- pojawiła się rynkowa migracja z standardu 1080p na 4K - nowsze konsole po prostu odpowiedziały na tą potrzebę rynkową.
  • Odpowiedz
@Bratkello: na tak, zapomniałem że sony nie robi nic dla pieniędzy tylko wszystko dla idei ( )
będzie slim i będzie pro, ewentualnie pod inną nazwą
  • Odpowiedz
na tak, zapomniałem że sony nie robi nic dla pieniędzy tylko wszystko dla idei ( )

@ebson: A czy ja napisałem, że robi to dla idei - napisałem kontekst, czemu wyszły wersję Pro/XONE bo to zbiegło się z modą na sprzedaż telewizorów 4K - oraz kartonowym APU od AMD który na premierę było krok za przeciętnymi PeCetami.

Slimy czy nowsze rewizje konsol powstawały zawsze - dochodziło
  • Odpowiedz
@Masteruser19: niektórzy myślą że to może być ostatnią konsola. A potem tylko tanie urządzenia do streamingu ja myślę że konsole będą dalej wychodzić. Bo nie każdy ma światłowód albo 5g. Myślę że mogą wychodzić częściej niż co 7 lat. Ale to wróżenie z fusów
  • Odpowiedz