PiS poległ na próbie wprowadzenia całkowitego zakazu aborcji ścieżką mgr Przyłębskiej, czyli przez niby Trybunał Konstytucyjny. Projekt zakazu wraca do Sejmu i to w dwóch postaciach: zakazu Dudy i koszmarnego projektu Ziobry. Do każdego z tych projektów chcemy dołączyć obywatelski projekt o treści ##!$%@?ć! Dlatego zawieszamy poniedziałkowe blokady w Warszawie, zbierajcie energię na środę i czwartek. Pójdziemy razem zawnioskować. Spacerujemy pod Sejmem 18.11 od godziny 18.00, ale może trzeba będzie wrócić tam na drugi dzień
@dancios: Polega on na tym bym zakazać całkowicie aborcji, ale kobiety informować że mogą wysłać dzieci do umieralni... znaczy "hospicjum perinatalnego" w otoczeniu szamanów katolickich i prawych psychologów w ramach "wsparcia duchowego". Więc będą bronić życia, pozostawiając dzieci na śmierć u kogoś innego by mieć spokojne katolskie sumienie, dać pozorne wsparcie kobiecym "inkubatorom" i zrobić dobrze biskupom by mogli zarabiać na pogrzebach i wizytach w szpitalach, a jak !
@grubson234567 zero to jednak zero ja tam uważam że powinna być pełna legalizacja - kompromis nie jest żadnym kompromisem a tylko uwłacza babeczkom. Mam dość kościoła i pchanie się kościoła z łapami wszędzie póki co liczba powołań do stanu kapłańskiego jeszcze występuje ale w przeciwieństwie do Irlandii nie możemy importować księży z Indii. Ale dobrze że jest rozłam w PiS bo prezydencki był niedopuszczalny a ten jest skrajnie głupi....
@Fidel1 one są głównymi zainteresowanymi a kompromis jest dla szamanów pedofili w sukienkach. Kobiety muszą wyjeżdżać za granicę albo stosować zabiegi zagrażające życiu przez warunki. Gdzieś widziałem wywiad ze Polki stanowią 15% kobiet dokonujących aborcji w jednej z klinik austriackich że nawet jest dedykowany personel mówiący po polsku to pokazuje problem ze aborcja występuje jak występowała a zakłamanie szuryzmu ogłosiło jakiś sukces - podobnie jest w innych przygranicznych landach. A aborcji dokonują
@grubson234567: Proponuję dodać jeszcze postulat o polskim weto dla UE budżetu.Chcemy pozostac w UE i chcemy powiązania z praworządnością a nie chcemy być zakładnikami wewnętrznych wojeneck Ziobry i Kaczora.
@PDCCH: postulaty można zgłaszać tutaj: ogolnopolskistrajkkobiet@gmail.com Można też do tworzonych właśnie regionalnych rad konsultacyjnych. Jeśli jesteś z wielkopolski, to zachęcam - daje namiar na radę powiatu Poznańskiego i Wielkopolski: https://www.facebook.com/events/419935472501828
@grubson234567: No i tutaj powinni pójść wszyscy którzy są przeciwni temu co Ziobro dzisiaj #!$%@?ł, no chyba że lud się zgadza i ma w dupie co PiS robi z Polską to wtedy spoko.
Pamiętacie pizzerię z Jagodna, która dowoziła oczekującym na głosowanie 300 pizz? Otóż Konfedepisowcy do tej pory nie mogą im tego wybaczyć i są wyzywani, a ich auta oblewane farbą.
PiS poległ na próbie wprowadzenia całkowitego zakazu aborcji ścieżką mgr Przyłębskiej, czyli przez niby Trybunał Konstytucyjny.
Projekt zakazu wraca do Sejmu i to w dwóch postaciach: zakazu Dudy i koszmarnego projektu Ziobry.
Do każdego z tych projektów chcemy dołączyć obywatelski projekt o treści ##!$%@?ć!
Dlatego zawieszamy poniedziałkowe blokady w Warszawie, zbierajcie energię na środę i czwartek. Pójdziemy razem zawnioskować.
Spacerujemy pod Sejmem 18.11 od godziny 18.00, ale może trzeba będzie wrócić tam na drugi dzień
#protest #strajkkobiet #neuropa #bekazprawakow #bekazpisu #ruchosmiugwiazd
@dancios: Niestety pis jest pisem i jego "konserwatywna" (czytaj kato szury) część popiera ten debilny pomysł ziobry.
Kiedy kobiety zacna zbierać podpisy pod ustawą legalizującą aborcję? - bo chyba na którejś konferencji OSK o tym wspominały
@dancios: Na zeszło tygodniowej. Jeszcze nic nie wiem, ale jak będę wiedział o podpisach dam znać. Pewnie będą zbierać podczas "spacerów" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Kobiety muszą wyjeżdżać za granicę albo stosować zabiegi zagrażające życiu przez warunki. Gdzieś widziałem wywiad ze Polki stanowią 15% kobiet dokonujących aborcji w jednej z klinik austriackich że nawet jest dedykowany personel mówiący po polsku to pokazuje problem ze aborcja występuje jak występowała a zakłamanie szuryzmu ogłosiło jakiś sukces - podobnie jest w innych przygranicznych landach. A aborcji dokonują
Nie muszą.
Win-win xD
Można też do tworzonych właśnie regionalnych rad konsultacyjnych. Jeśli jesteś z wielkopolski, to zachęcam - daje namiar na radę powiatu Poznańskiego i Wielkopolski:
https://www.facebook.com/events/419935472501828
Komentarz usunięty przez moderatora