Wpis z mikrobloga

Planuję w przyszłości kupno nowego monitora, przejście z 24'' 1080p 144hz na 27'' 1440p 144hz. Nie znam się na monitorach, muszę się posiłkować poradnikami i jedno mnie zastanawia.
https://www.displaydb.com/compare/benq-xl2430t/lg-27gl850
To jest porównanie monitora który mam (BenQ TN) i monitora który wstępnie planowałem kupić (LG nIPS). Zastanawiam się czy odczuję różnicę (poza rozdzielczością i rozmiarem ofc) czy np różnica kontrastu (na niekorzyść IPS) będzie problemem itd.
Najchętniej to bym poszedł do sklepu i zobaczył na własne oczy ale teraz to nie wiem jak to z tym jest.
#monitory #komputery trochę #gry i #pcmasterrace
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TotalDisaster: nie będzie problemem. Jak nie grasz w dynamiczne fpsy sieciowe to nie kupuj TN (ja sam gram w csgo i inne i teraz IPS 144Hz sobie kupiłem bo TN to straszna bieda w innych grach, a podobno IPSy nie odstają za bardzo jak kiedyś w dynamicznych grach)
  • Odpowiedz
@login4znaki: Panie ten monitor był kupowany ileś lat temu gdzie 144hz to była trochę egzotyka :D Zresztą chyba nawet go nie kupowałem a dostałem. Gry multi sobie raczej odpuszczam bo szkoda mi życia na słuchanie jak ktoś rucha mi matkę ( ͡° ͜ʖ ͡°) i nie chcę się denerwować, gry singlowe, głównie strategie, management, także pewnie ten czas reakcji z 1ms na 4ms mi nie zrobi
  • Odpowiedz