W tym roku będę rozliczał się z zarobków w Holandii i ogólnie problem w tym, że moje dochody z Holandii muszą wynosić 90% całkowitych dochodów w danym okresie, żeby skorzystać z ulgi abolicyjnej. I problem w tym, że za tydzień mogę rozpocząć staż, jednak muszę wyliczyć ile godzin do końca roku mogę przepracować, żeby nie przekroczyć tego progu. Czy ktoś wie po jakim kursie urząd skarbowy wylicza dochody z Holandii? Bo kwotę brutto znam, jednak nie wiem po jakim kursie będzie ona wyliczana. #holandia #prawopodatkowe #prawo #urzadskarbowy #podatki #niemcy #finanse
@GwaltowneWypaczenieCzasoprzestrzeni: Właśnie myślę, czy nie poprosić kierownika żeby nie ewidencjonował moich godzin z grudnia w ostateczności xd Ogólnie zależy mi na tym stażu, dlatego nie przyjęcie oferty raczej nie wchodzi w grę, może udałoby mi się skalkulować ile godzin mogę pracować. Jak nie to poważnie myślę nad pracą przez 2 tyg za friko, tylko nie wiem czy kierownik na to pójdzie bo to korpo, a sam jest typem służbisty
#holandia #prawopodatkowe #prawo #urzadskarbowy #podatki #niemcy
#finanse
Komentarz usunięty przez autora