Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
Używa ktoś jakieś sprawdzonej elektroniki do drukarki, która jest:
1) 32bitowa a nie na atmega8bit
2) ma wsparcie marlin2.0 lub innego rozwijanego firmware

3) ma 6 stepstikow, koniecznie pod tmc2130/2208/2209 z DZIAŁAJĄCĄ transmisją spi/uart i 2 dodatkowymi pinami (soft-touch-endstop)
4) byle działało na 24v, 100k ntc zwykle temistory itp. Obsługa jakiegoś lcd itp klasyka. Pewnie i tak podłącze to pod jakiś #octoprint
5) #aliexpress

Potrzebuję do 3-kolorowej delty, więc 6 silników, ale jeden ternistor i jedna grzałka hotendu. Stół mam na 230v, więc przez płytę duże prądy nie popłyną...

#druk3d #drukarka3d
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Felonious_Gru: skr pro, tak samo jak inne btt gtr skr na stm f407 nie mają supportu marina, chińczyki sami zrobili na niego swoją wersję kompilacji marlina, ale nie działa uart, nie działa usb, i pewnie chińczykowi za pół roku się znudzi i nie będzie nigdy działało to co obiecał
  • Odpowiedz
  • 1
@Felonious_Gru: Ja tmc lubię, działają bardzo fajnie (w trybie Śpi albo uart) i chłodzenie mają świetne - dużo lepsze niż klasyczne stepsticki z radiatorem naklejanym na plastikowąobudowę scalaka. 2208/2209 mają termopada zaraz od struktury czipa, lutowanego do pcb, ciepło idzie metalowymi przelotkami przez pcb do Alu radiatora po drugiej stronie pcb. Lepiej nie może być chyba
A w ogóle to ja tam tmc5160 chce dać, więc problem raczej mniejszy

A
  • Odpowiedz