Wpis z mikrobloga

#neuropa #4konserwy #marszniepodleglosci

Jak zawsze przy tego typu okazji (ostatni chyba raz przy marszu równości w Białymstoku) przypominam wszystkim ludziom, którzy mówią, że to niemożliwe, że Polacy gromili Żydów w czasie wojny. Jak widać wystarczy głupia flaga i narracja o wrogach, którzy chcą zniszczyć "twoją cywilizacje" i już masz gotową całą zgraję, która jest gotowa demolować mienie, żeby bronić "polskich wartości". Słabe muszą być te polskie wartości skoro trzeba co roku r----------ć coś przy okazji.

PS

Jak ktoś zaraz wyskoczy, że przynajmniej nikogo nie pobili to przypomnijcie sobie właśnie wspomniany wcześniej Marsz równości w Białymstoku, jak jest okazja to biją.
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

zyć "twoją cywilizacje" i już masz gotową całą zgraję, która jest gotowa demolować mienie, żeby bronić "polskich wartości". Słabe muszą

@Need: Musisz nabrać trochę obiektywizmu. Skrajności zawsze są złe.

Prawdą jest, że część podjudzonych (XD, źle użyte słowo)Polaków gromiła Żydów, ale jednak większośc normalnych ludzi im pomagała.

Prawdą też jest, że polskie bojówki komiunistyczne atakowały Armię Krajową, która walczyła o wyzwolenie.
  • Odpowiedz
@Sok_Mandarynkowy:

Przecież ja to wiem, chodzi mi po prostu o tą głupią, pisowską narrację, że Polacy to nieskalany naród, który niedopuszczał się żadnych zbrodni w czasie wojny.
  • Odpowiedz
@yahoomlody: nikt raczej celowo tego mieszkania nie podpalił, ale zgodzę się, że zrobiło to bydło.

@Need: No nic nie poradzimy, ale po co na siłę trąbić ciągle o tym, jacy to POlacy są źli? Powiedzmy szczerze - byli tacy i tacy, ale jednak więcej było dobrych.
  • Odpowiedz
@Sok_Mandarynkowy no ale gdzie nie powiedział prawdy? Getto ławkowe coś ci mówi? Może strzegom, radziłów, albo wąsocz? To jest niestety czarna karta naszej historii, i takie rzeczy się zdarzały i to nie raz ze strony samego onr-u.
  • Odpowiedz