Aktywne Wpisy

Efeljot +78
#pytanie #wybory #platformaobywatelska #platforma
Pytanie do wszystkich osób, które spuszczają się nagle nad PO - czy potraficie wymienić jakiś jeden sukces/dobra zmianę z czasów ich kadencji xD? Tak serio xD
Ewentualnie jeden postulat, który sprawi, że po wygranych wyborach jeśli przejmą władzę to będzie lepiej :D Na razie nikt mi nie potrafił nic konstruktywnego odpowiedzieć także rzucam taki #challenge #polityka
Pytanie do wszystkich osób, które spuszczają się nagle nad PO - czy potraficie wymienić jakiś jeden sukces/dobra zmianę z czasów ich kadencji xD? Tak serio xD
Ewentualnie jeden postulat, który sprawi, że po wygranych wyborach jeśli przejmą władzę to będzie lepiej :D Na razie nikt mi nie potrafił nic konstruktywnego odpowiedzieć także rzucam taki #challenge #polityka
#zmywarka
Nie wiem, jak możecie liczyć, że zmywarka jest bardziej ekonomiczna, niż mycie ręczne. Przecież ona w ogóle się nie opłaca. Chyba jesteście takimi samymi przedstawicielami co właściciele termomixów. Kupili barachło i nie chcą się przyznać, że wydali kasę w błoto.
Nie wiem, jak możecie liczyć, że zmywarka jest bardziej ekonomiczna, niż mycie ręczne. Przecież ona w ogóle się nie opłaca. Chyba jesteście takimi samymi przedstawicielami co właściciele termomixów. Kupili barachło i nie chcą się przyznać, że wydali kasę w błoto.

Mam pytanie, czy adres IPv4 i IPv6, rożni się tylko rozmiarem? Chodzi o to, że IPv4 ma tylko 32 bitów, a IPv6 ma 128 bitów co za tym idzie większa pula adresów? O to chodzi w różnicy pomiędzy nimi, czy ma to jeszcze jakieś drugie dno? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#siecikomputerowe #informatyka #gownowpis #pytanie
Komentarz usunięty przez moderatora
@LazyInitializationException: A jeśli chodzi o to... VLSM rozumiem, że jest odpowiedzialne za Maski i podział sieci na mniejsze podsieci, tak? W takim razie w ipv6 nie można sieci dzielić na podsieci?
https://tools.ietf.org/html/rfc8200
Komentarz usunięty przez moderatora
IPv6 nie używa ARP - ale używa czegoś bardzo podobnego o nazwie NDP.
IPv6 jak najbardziej używa VLSM.
IPv6 nie ma owszem zaimplementowanego broadcastu jak IPV4 ale obsługuje anycast.
IPv6 jak najbardziej posiada DHCPv6
Różnic oczywiście jest więcej a sam IPv6 jest bardziej skomplikowany niż IPv4 pod względem logicznym.
@Yakooo Są duże różnice. Tak jak powiedzieli ipv6 używa multicastu i linklocal address w komunikacji. Jako tako umożliwia zrezygnowanie z DHCP (SLAAC), jest procedura DAD, interfejsy mogą mieć wiele adresów ipv6 itp.
Jest wiele różnic w działaniu chociaż główne założenia zostały te same. Polecam poczytać książkę np. przygotowująca do ccna/stare ccent i