@OddajButa123: nie. Na wolnym rynku nie kazdy ma rowny glos, a jest on ograniczony jego srodkami. Stad, by demokracja odpowiadala wolnemu rynkowi - w uproszczeniu - to ten, kto wiecej posiada, powinien miec mocniejsza wage glosu.
@Student_AWAS: nie, wolny rynek polega po prostu na tym że państwo nie ingeruje w działalność przedsiębiorstw i mają one wolną rękę w kierowaniu swoją polityką, nie ma tu żadnej głębszej filozofii
@OddajButa123: To ten. Twitter może sobie usuwać co chce, ale jeśli nie upieczesz gejowi tortu to idziesz do więzienia. Fajna ta wolność, taka nie za wolna.
decyzja prywatnego podmiotu o tym co cenzurować a co nie, to nie jest wolny rynek?
@OddajButa123: ależ jest Tylko podmioty o których rozmawiamy nie działają na wolnym rynku, działają na rynku chronionym - podlegają pod przepisy o ochronie wolnego słowa - dzięki czemu nie wolno ich pociągać do odpowiedzialności za publikowane tam treści bo są przecież tylko dostarczycielem przestrzeni do wypowiedzi. Swoistym forum wolnej wypowiedzi.
wolny rynek polega po prostu na tym że państwo nie ingeruje w działalność przedsiębiorstw i mają one wolną rękę w kierowaniu swoją polityką, nie ma tu żadnej głębszej filozofii
@OddajButa123: owszem, tylko że w przypadku serwisów typu Facebook czy Twitter nie za bardzo mamy ten wolny rynek. Jeśli ja popełnię przestępstwo pisząc coś publicznie - np. publikując chronione dane lub podżegając - to jestem pociągany do odpowiedzialności. Facebook i Twitter natomiast
Wolny rynek: *działa*
Prawaki: AAAAAAAAAAAA CENZURA
#usa #bekazprawakow
Komentarz usunięty przez autora
No niby masz troche racji, ale przerywanie wystapienia prezydentowi i potencjalnemu wygranemu to imo slabe. Cnn jednak puscilo do konca ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Fajna ta wolność, taka nie za wolna.
@OddajButa123: ależ jest
Tylko podmioty o których rozmawiamy nie działają na wolnym rynku, działają na rynku chronionym - podlegają pod przepisy o ochronie wolnego słowa - dzięki czemu nie wolno ich pociągać do odpowiedzialności za publikowane tam treści bo są przecież tylko dostarczycielem przestrzeni do wypowiedzi. Swoistym forum wolnej wypowiedzi.
I robią wszystko by w tej
@OddajButa123: owszem, tylko że w przypadku serwisów typu Facebook czy Twitter nie za bardzo mamy ten wolny rynek. Jeśli ja popełnię przestępstwo pisząc coś publicznie - np. publikując chronione dane lub podżegając - to jestem pociągany do odpowiedzialności. Facebook i Twitter natomiast
Komentarz usunięty przez autora