Aktywne Wpisy
Gavilar +2
#korposwiat
Jak tam sytuacja teraz w waszym korpo pod względem pracy z domu?
Bo widzę w Krakowie takim jest co raz większe ciśnienie żeby być 3 dni (!) w tygodniu w biurze. Dużo firm inżynierskich już działa w takim modelu, koledzy z IT też zaczynają marudzić. Najgorzej że niektórzy wyjechali nad morze / w Bieszczady i pracują dla Krakowa xD
Żebyśmy nie wrócili za 5 lat do braku zdalnej :/
#pracbaza #
Jak tam sytuacja teraz w waszym korpo pod względem pracy z domu?
Bo widzę w Krakowie takim jest co raz większe ciśnienie żeby być 3 dni (!) w tygodniu w biurze. Dużo firm inżynierskich już działa w takim modelu, koledzy z IT też zaczynają marudzić. Najgorzej że niektórzy wyjechali nad morze / w Bieszczady i pracują dla Krakowa xD
Żebyśmy nie wrócili za 5 lat do braku zdalnej :/
#pracbaza #
Tak się sraja pseudowykopki co kawiakowi nie powinni zrobić i jak #!$%@? a prawda jest taka że to po prostu typowa impreza z kolegami u polki. Wasze żony i dziewczyny nie jedną taka akcje #!$%@? i to jest znak rozpoznawczy naszych postępowych rodaczek #famemma #danielmagical #p0lka
Każdy arab, każdy murzyn albo Turek już wie, że jak w pobliżu zobaczy polke, to najwyższa pora odstawić do stodoły kozę bo dziś na wieczór będzie
Każdy arab, każdy murzyn albo Turek już wie, że jak w pobliżu zobaczy polke, to najwyższa pora odstawić do stodoły kozę bo dziś na wieczór będzie
Ja zrobiłem SMOL ponton ratunkowy, będę go wydłużał bo przy wyższych prędkościach ma tendencje do wywracania się, zwłaszcza przy wstecznym i braniu zakrętów na falach, postaram się też wygładzić burty, ale przez 1,5h pracowałem nad mikrokontrolerem - zdj. w komentarzu.
Zawołam też #lego bo ziściły się moje marzenia o gierce że budujesz pojazdy jak z Lego City xD
#zello #stormworks #gry #steam
-przyśpiesza statek załączajac odpowiednio sprzęgło
-w przypadku nastawnika na 0 - wyłącza silnik i starter
-poniżej 2,5 RPS(obrotów silnika) - załącza starter aby silnik nie zdech.
-przy wartościach minusowych nastawnika załącza wsteczny
-aktualny poziom przyśpieszenia pokazuje na kontrolce na pulpicie.
W przyszłości zamierzam zrobić skrzynie automatyczną bo aktualnie mam 3:2 i wsteczny.
Dopłynąłem do hangaru na samym starterze jak coś #!$%@?ęło w silniku bo nie miał jeszcze kontrolera xD
W przyszłości zamierzam dodać sterowanie reflektorem w 360 stopniach w dwóch osiach(ale nie mam żadnej osi aby to wykonać), wydłużyć i poszerzyć statek(ale potrzebne mocniejsze silniki), skrzynia automatyczna i co mi tylko