Wpis z mikrobloga

Moje odkrycie ostatniego miesiąca - Stormworks. Gierka w której budujesz od podstaw pojazd i ratujesz ludzi, gasisz pożary, holujesz etc. W trybie kariery typowe - jak nie zarobisz i nie znajdziesz elementów to nie zbudujesz dużego statku.

Ja zrobiłem SMOL ponton ratunkowy, będę go wydłużał bo przy wyższych prędkościach ma tendencje do wywracania się, zwłaszcza przy wstecznym i braniu zakrętów na falach, postaram się też wygładzić burty, ale przez 1,5h pracowałem nad mikrokontrolerem - zdj. w komentarzu.

Zawołam też #lego bo ziściły się moje marzenia o gierce że budujesz pojazdy jak z Lego City xD

#zello #stormworks #gry #steam
Pobierz ButtHurtAlert - Moje odkrycie ostatniego miesiąca - Stormworks. Gierka w której buduj...
źródło: comment_1604531462lwTIYV8id2pU4ZgATtYB96.jpg
  • 3
@ButtHurtAlert: Mikrokontroler który na podstawie odczytów z klawiszy W-S
-przyśpiesza statek załączajac odpowiednio sprzęgło
-w przypadku nastawnika na 0 - wyłącza silnik i starter
-poniżej 2,5 RPS(obrotów silnika) - załącza starter aby silnik nie zdech.
-przy wartościach minusowych nastawnika załącza wsteczny
-aktualny poziom przyśpieszenia pokazuje na kontrolce na pulpicie.

W przyszłości zamierzam zrobić skrzynie automatyczną bo aktualnie mam 3:2 i wsteczny.
Pobierz ButtHurtAlert - @ButtHurtAlert: Mikrokontroler który na podstawie odczytów z klawiszy...
źródło: comment_1604531470F8AevcrPLXjikDEz6foMte.jpg
@ButtHurtAlert: z ficzerów łodzi to ma szafeczki na sprzęt, dużo paliwa i akumulatorów(ładowanych przez generator), jak na jej rozmiary całkiem spoko wydajność.

Dopłynąłem do hangaru na samym starterze jak coś #!$%@?ęło w silniku bo nie miał jeszcze kontrolera xD

W przyszłości zamierzam dodać sterowanie reflektorem w 360 stopniach w dwóch osiach(ale nie mam żadnej osi aby to wykonać), wydłużyć i poszerzyć statek(ale potrzebne mocniejsze silniki), skrzynia automatyczna i co mi tylko
@ButtHurtAlert: widziałem to na Steam ale nie miałem pojęcia że to na tyle złożona gra. Myślałem że to zwykle budowanie pojazdów z klocków. Wygląda na to że muszę się bliżej przyjrzeć. Dzięki Mirku!