Wpis z mikrobloga

Pytanie do tych co przechodzili lub mają w swoim otoczeniu osoby, które przechodziły koronawirusa - Od 3 dni męczy mnie umiarkowany ból w płucach (na wysokości mostka), którego nigdy wcześniej nie odczuwałem. Dodatkowo pojawił się ból gardła i uczucie opuchlizny (?) w gardle. Do tego zmęczenie i ból pleców. Poza tym brak typowych objawów dla koronawirusa (w stylu kaszlu, gorączki czy utraty węchu i smaku). Poza tym okej. Mieliście/mieli Wasi bliscy takie objawy? Na czwartek jestem umówiony na teleporadę u rodzinnego, ale jestem ciekaw opinii tych, którzy już przechodzili koronawirusa.

#koronawirus #kiciochpyta #medycyna
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wlodarmw: Powiem tak, każdy praktycznie to przechodzi inaczej. Znam przykładowo sporo zarażonych gdzie nikt z nich nie stracił ani węchu ani smaku -> gdzie to faktycznie był taki objaw, że jak występuje to na bank COVID.
Natomiast ból pleców + zmęczenie to też jeden z popularniejszych objawów.
  • Odpowiedz
@wlodarmw: Mamę serce bolało w trakcie i po wyzdrowieniu. Brata gardło pobolewało, jesli chodzi o ból to cała trójka (+tata) mocno, plecy, nogi i ręce, ogólnie cale ciało jakby ich ktoś zlał kijem bejsbolowym
  • Odpowiedz
@wlodarmw: hm jak się tak miałam w lutym jak podejrzewam miałam to g---o, zaczęło się od bólu pleców na wysokości płuc, potem cały czas klucha na gardle, po czym zaczęło się astmatyczne trzeszczenie w płucach przy wdechu i wydechu też. Długi wdech było dosłownie słychać jak idzie powietrze, potem pojawiła się flegma w oskrzelach i odkaslywanie, które trwało jeszcze raz słabiej, raz mocniej 3 miesiące po
  • Odpowiedz
@wlodarmw: ja dziś byłam na teście.
Z objawów to ból gardła, ból głowy i mocne zmęczenie.
We czwartek się dowiem, korona, czy nie... Ale mąż zaczął chorować dwa dni wczrsniej i węchu nie ma, więc dziwne by było gdybym ja miała zwykle przeziębienie.
  • Odpowiedz
@Generaloooo

Mierząc rteciowym termometrem to nawet do dzisiaj. Tylko maksymalnie 37,1-2. Przestałem mierzyć, bo badania w normie, covidy i grypy wykluczone. Jedynie w usg wyszlo zwapnienie prostaty, jakieś po przebytej infekcji i w badaniu per rectum u urologa zapalenie prostaty. Wzialem antybiotyki i nie wiem, czy przeszlo. Musze sie udać do niego
  • Odpowiedz